Milyen gyümölcstöltelékek vannak pitéhez?
Sziasztok.
Unom már az almás és meggyes pitéket, ezért szeretnék valami új pite tölteléket ki próbálni a már hagyományos linzer tésztában.
Olyan gyümölcsökre gondoltam mint pl: ribizli, eper, barack, áfonya, körte....stb bármi ami nem alma vagy megy.
A receptekért külön köszönet mindenkinek.
erdei gyümölcs . áfonya ,szeder ,ribizli ,málna együtt ezek nagyon finomak .
egres pite
rebarbara ,egres ,ribizli, fekete szeder ,fekete ribizli ,
ringló szilva ,
Érdekesen hangzik a vegyes gyümölcsös pite:)
A tésztája linzer volt vagy valami kevert tészta ?
A gyümölcsök tölteléket formáltak vagy a tészta maszájába lettek bele keverve és úgy lettek ki sütve együtt???
5. vagyok, én ezt a receptet szoktam használni (annyi különbséggel, hogy fele arányban teljes kiőrlésű búzalisztet használok, szerintem úgy sokkal finomabb):
A töltelék mindig más. Én a gyümölcsök tetejére szoktam még tenni néha gyümölcszselét is, úgy még finomabb szerintem. Ha pl. meggybefőttből csinálom és van lé amit fel lehet használni. Felfőzöm a meggylevet egy vaníliás pudingporral vagy keményítővel, és ez megy a töltelék tetejére. Csak vigyázni kell, mert hajlamos kibugyogni a tésztából ha teletömi az ember, érdemes egy alufóliával letakart tepsit betenni egy alsóbb rácsra, mert különben lehet a jó ráégett gyümölcsöt takarítani a sütőről:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!