Libamájpástétom receptet tudtok írni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hozzávalók 6 főre
* 40 dkg libamáj
* 10 dkg vöröshagyma
* 10 dkg bacon
* 2 db paradicsom
* 6 gerezd fokhagyma
* 1 paprika
* 1 kk pirospaprika
* őrölt bors
* só
* kakukkfű
* majoránna
* 1 dl étolaj
* 4 főtt tojás
* 5-6 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
1. A hagymát félbevágjuk és vékonyan felkarikázzuk. A bacont vékony csíkokra vágjuk.
2. A paradicsomot és a paprikát apró kockára daraboljuk. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk.
3. A hagymát a baconnal megpirítjuk, ha kész rádobjuk a paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot. Puhára főzzük. Rászórjuk a pirospaprikát. Megsózzuk, borsozzuk. Kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük.
4. A májat vékony csíkokra vágjuk és egy serpenyőben forró olajon megsütjük.
5. Hozzáadjuk a baconos hagymához. Majorannával fűszerezzük.
6. A főtt tojásokat apróra vágjuk és hozzáadjuk. A szalonnát felkockázzuk, ezt is beletesszük, majd az egészet átdaráljuk, vagy ha kellően apró a szalonna, akkor botmixerrel is tökéletes eredményt kapunk.
7. Egy jénai tálba, vagy sütőformába adagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
8. Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!