Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet lencselevest és bebleves...

Lehet lencselevest és beblevest liszt nélkül készíteni?

Figyelt kérdés
Ha lehet, hogyan? Recept is kellene. Köszi!
2009. okt. 16. 16:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet. A lencselevesből vizbefőtt lencse lesz, babból valamivel több, mivel abba tehetsz petrezselyem gyökeret és sárgarépát, vöröshagymár, fokhagymát, zellert és petrezselyem zöldjét is. A lencsébe maximum egy kisebb fej vöröshagymát. Ily módon garantáltan egyik sem hizlal.
2009. okt. 16. 16:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Én ugyszoktam, hogy a babot/lencsét vizben megfözöm (de csak annyiban, amennyi éppen ellepi, ne usszon), pici olajon a többi zöldségfélét átpiritom, felöntöm a bab/lencse levével, és ha megföttek, akkor beleadom babot is, ha kell, teszek még egy kis levet hozzá és utánizesitem. Lisztet sose teszek bele, berántva vagy habarva nem is szeretjük.
2009. okt. 16. 16:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Keméyítővel habarod be :O)
2009. okt. 16. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha sem rántasni,sem habarni nem akarod,akkor melegíts zsírt és tegyél rá pirospaprikát,és öntsd a levesbe.Amikor a lencs vagy a bab megfőtt,vegyél ki belőle és turmxold össze,tedd vissza a levesbe.Így nem lesz sovány és nem lesz híg,vízízű.Tészta helyett főzhetsz bele árpagyöngyöt.
2009. okt. 16. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Persze,van kukoricakeményítő is,amivel sűríthetsz.
2009. okt. 23. 23:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Pár szem kis krumplival fözzünk mikor megfő összetörüjk a fazékban elég sürű szokott lenni.
2009. okt. 24. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!