Lehet lencselevest és beblevest liszt nélkül készíteni?
Figyelt kérdés
Ha lehet, hogyan? Recept is kellene. Köszi!2009. okt. 16. 16:29
1/6 anonim válasza:
Lehet. A lencselevesből vizbefőtt lencse lesz, babból valamivel több, mivel abba tehetsz petrezselyem gyökeret és sárgarépát, vöröshagymár, fokhagymát, zellert és petrezselyem zöldjét is. A lencsébe maximum egy kisebb fej vöröshagymát. Ily módon garantáltan egyik sem hizlal.
2/6 anonim válasza:
Én ugyszoktam, hogy a babot/lencsét vizben megfözöm (de csak annyiban, amennyi éppen ellepi, ne usszon), pici olajon a többi zöldségfélét átpiritom, felöntöm a bab/lencse levével, és ha megföttek, akkor beleadom babot is, ha kell, teszek még egy kis levet hozzá és utánizesitem. Lisztet sose teszek bele, berántva vagy habarva nem is szeretjük.
4/6 anonim válasza:
Ha sem rántasni,sem habarni nem akarod,akkor melegíts zsírt és tegyél rá pirospaprikát,és öntsd a levesbe.Amikor a lencs vagy a bab megfőtt,vegyél ki belőle és turmxold össze,tedd vissza a levesbe.Így nem lesz sovány és nem lesz híg,vízízű.Tészta helyett főzhetsz bele árpagyöngyöt.
5/6 anonim válasza:
Persze,van kukoricakeményítő is,amivel sűríthetsz.
6/6 anonim válasza:
Pár szem kis krumplival fözzünk mikor megfő összetörüjk a fazékban elég sürű szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!