Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljátok a rizses húst?

Hogy csináljátok a rizses húst?

Figyelt kérdés
2009. okt. 16. 15:14
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Semmi extra, pörköltesen (pirított füstölt szalonna, hagyma, hús, paprika, paradicsom, fűszerpaprika, só, bors) kell megfőzni, bővebb lével, majd a rizs.
2009. okt. 16. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
www.mindmegette.hu itt biztos találsz jó receptet
2009. okt. 16. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én kétfélét szoktam csinálni (nem egyszerre :-) .

1. "piros" : pörköltnek megfőzöm a sertéscombot apróra vágva, külön megfőzöm rizst, végül összekeverem.

2. "fehér": rakok fel apróra összevágott pulykahúst (szárny, nyak, mell -mihez van gusztusunk) kis olajra, felöntöm vízzel, alágyújtok, megsózom, delikátot, borsot, sok-sok karikákra vágott fokhagymát, zellerport teszek bele. Fedő alatt főzöm amíg a hús megfől. Aztán beleteszem a rízst (frissen megmosva, mert ha előtte vízben áll, beszívja a vizet és ízetlen lesz), vissza rá a fedő, be a sütőbe közepesnél nagyobb lángon kb. fél óráig, aztán fedő nélkül még kb. 15-20 percig (amíg kicsit megpirul) sütöm. Esetleg kis reszelt sajt mehet a tetejére az utolsó 5 percben.

2009. okt. 16. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 igabcsy ***** válasza:
100%

Ha igazi rizseshúst szeretnél, akkor nem külön főzöd meg a rizst, hanem készítesz egy hagyományos pörköltet sertéshúsból, csak arra ügyelj, hogy ne legyen sok leve. Annyi vizet tegyél rá, hogy mire a hús majdnem elkészül szinte csak egy sürü szaftja maradjon.

Tehát amikor a husi már puha, akkor kapcsold be a sütőt kb. 160 fokra (közepesen melegre), tegyél fel forralni másfélszer annyi vizet mint amennyi rízst szántál az ételbe. pl. 1 bögre nyers rízshez másfél bögre vizet kell számolni.

Amíg felforr a víz, a rizst pici olajon piritsd meg.

Ezután öntsd bele a sürü pörköltbe a rizst is, és a forróvizet is. Ha szükséges akkor még ízesítsd (a rízs miatt valószínú, hogy legalább só még kell bele).

Forrald fel, tegyél rá egy fedőt és tedd a sütőbe.

20 perc múlva ha kiveszed kész a rizseshús, ami nem tapadt össze, nem ragad, nem száraz, hanem gurulós, puha és ízletes lesz, mert a rízs a pörköltléből veszi fel a nedvességet.

Egészen más íze lesz, mint amikor csak utólag összekevered a párolt rízst a pörkölttel.


A tarhonyáshúst ugyanígy készítem, csak a terhonyához kicsivel kevesebb vizet kell számolni.

2009. okt. 16. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
a pörköltbe sosem kellet fustoltszalonna...
2009. okt. 16. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

A rizses húshoz ne a hosszú szemű, pergős rizst válaszd, hanem a gömbölyűbb szeműt. Amikor majdnem kész a sertés, vagy pulyka (felsőcomb) pörkölt, akkor öntsd bele a megmosott rizst és önts hozzá kb annyi forró vizet, amennyit a rizs felvesz vővés közben (kb, 2-2,5x annyit, mint a rizs tárfogata), de inkább kicsit kevesebbet, mert menet közben pótolhatod, ha elfövi a levét, ha viszont túlvizezed, akkor mancsos lesz.


Sok sikert:)

2009. okt. 17. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
bocs, "fövés":)
2009. okt. 17. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2009. okt. 17. 11:56
 9/10 igabcsy ***** válasza:

szerintem a 2-2,5x annyi az nagyon sok.

Ennyi vizet soha nem fog felvenni a rizs. Vagy ha igen, akkor már nem lesz gurulós, hanem összetapad.

Bőven elég a másfélszeres.

2009. okt. 17. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy csináljuk, hogy a kockára vágott sertéshúst megpirítjuk, aztán őrölt rozmaringot, só és borsikafüvet adunk hozzá, felengedjuk vízzel és megfőzzük. Külön dinsztelem meg a kockára vágott zöldég-répát (ugyanezekkel a fűszerekkel) és külön készítem el a rizst egy bögre is elég. Ezeket összekeverem reszelt sajttal és mehet a sütőbe (fólia sem kell). 15-20 perc elég.
2010. ápr. 14. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!