Mitől lesz az alap tejberizs "szaftos"?
Figyelt kérdés
Az íze finom, de teljesen beszívta a tejet kissé tapadós, de semmi "szaftosság" nincs benne. Most csináltam először.2013. júl. 3. 17:56
2/8 anonim válasza:
Sokkal több tej kell hozzá, mint amennyi folyadékot egyébként teszel a rizshez.
3/8 anonim válasza:
Én úgy főzöm, hogy először vízben megfőzöm a rizst, aztán teszem át a tejbe, így nem szívja be annyira a tejet. Ha túl híg, akkor elkeverek a tejjel egy kis étkezési keményítőt, így olyan lesz mint egy híg puding vagy sodó.
4/8 anonim válasza:
... és , ha már teljesen puha, tegyél bele egy kis vajat is. nagyon selymes, szaftos lesz tőle.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 3. 18:40
6/8 anonim válasza:
Mi néha pudingport is teszünk bele, és azzal főzzük fel bő tejben. Finom krémes lesz tőle :)
7/8 anonim válasza:
Ha 1 liter folyadékhoz 15 dkg rizst raksz, még az is bedagad idővel jó sűrűre! Sóval nem kell belőle sok.
Tejbegrízhez, búzadarából még kevesebb is elég, ha jól megfőzöd a darát, akkor 10 dkg is elég 1 liter folyadékhoz .
Az még másnap, hűtő hidegen is elég képlékeny, nem áll be, mint a beton.
8/8 anonim válasza:
Ha igazán jó tejberizst akarsz enni akkor ezt készítsd el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!