Krumplis tésztához milyen leves illik?
Szia!
Én borsó-, karfiol-, karalábé-, zöldbablevessel szívesen enném:)
Leves nélkül is kíváló!
Csinálj hozzá pl. egy jó kis nyers salátát szezonális zöldekből nehéz öntet nélkül!
a főttkrumpli levéből is tök jó levest lehet csinálni, ha még nem öntötted ki :)
Teszel bele zöldségeket, répa, gyökér, meg ami jól esik, rántás, paprikás ugye, meg szaggathatsz bele gombócot, tök finom.Végülis köménymagos leves csak felturbózva, anyósom nagyon nagyon finomat tud csinálni :)
Milyen főzővízről beszéltek?
Én úgy tudom, hogy a krumplis tésztához nem sima vízben kell megfőzni a krumplit. Hanem hasonlóképp elkészíteni mint a paprikáskrumpli receptjénél, csak apróbb kockára vágom a krumplit , kevesebb vizet teszek hozzá, hogy nagyon sűrű szaftja legyen és őröltköménnyel, fokhagymával fűszerezem.
Hogy a leves támához is hozzá szóljak, én is valami ragulevest tudok elképzelni, esetleg egy hideg meggylevest. (természetesen a jó meleg konyhában) :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!