Te hogyan csinálod a töltött paprikát?
Figyelt kérdés
2013. júl. 3. 08:49
1/6 anonim 

válasza:

darálthús, tojás, bors, só nyers rizs. ezt összegyúrom beletöltöm a paprikába, lábosba teszem, felengedem paradicsomlével, cukor, só ( ugyanez sűrített paradicsommal is, csak akkor víz is kell rá. fedő és hagyom főni, időnként a lábos füleinél megrázom kicsit.
2/6 anonim 

válasza:

1. Darálthús, tojás, só, bors, nyersrizs. Lábasban kb. annyi vizet öntök rá, hogy a paprikáknak vízszintben kb. félig érjen. Födő alatt, sót bele, majd kb. félfövésnél fordítok a paprikákon. A darálthús ízétől fincsi lé lesz belőle.
2. Másik edényben igen sűrű paradicsom-mártást készítek, szokás szerint.
3. Amikor minden megfőtt, akkor a kész paprikához hozzákavarom a sűrű paradicsom mártást, és összerotyogtatom.
A paprika (benne a hús és a rizs) tiszta vízben gyorsabban megfő, mint a savanyú paradicsomban, és ezzel a módszerrel is ugyanazt a finom ízt kapod, mintha már eleve összefőznéd őket.
4/6 anonim 

válasza:

Amikor nyáron már kapható a finom, édes, napon érlelt paradicsom, akkor ebből készítem, felrakom vízbe a paradicsomokat és beleteszem a paprikából levágott részeket is, 2-3 szál zellerzöldet, közben ledarálom a húst és félig megfőzöm a rizst, a darált húshoz adok tojást, sót, őrölt borsot 1 gerezd fokhagymát és beletöltöm a Bogyisz paprikába, mi csípősen és édesen, jó lezzeresen szeretjük. Beleteszem a paradicsomos lébe a töltelékeket és megfőzöm, majd kiveszem a tölteléket, átpasszírozom a paradicsomot, ízesítem sóval, cukorral, majd egy nagyon vékony rántást teszek bel, és visszatéve a töltelékeket összeforralom. Főtt burgonyát adok mellé.
5/6 anonim 

válasza:

Előző vagyok, azt kifelejtettem, hogy passzírozás után kis paradicsom ivólé is megy bele, hogy sűrűbb legyen.
6/6 anonim válasza:
a töltelékbe nyers gyorsrizset (1 tasak), pirospaprikát, felkockázott hagymát teszek. Megtöltöm a paprikákat (ha erőspaprika, kivágom az erét), felöntöm vízzel és passzírozott paradicsommal (olasz), paradicsomlével, megfőzöm (nem nagy lángon). Egyik kedvenc nyári ételem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!