Hogyan rántsam be a töltött káposztát?
Erdélyi töltött káposztát. Nem üzemi konyhán, itthon:-))
Van benne savanyított levélbe töltött gombóc, sima gombóc, meg disznóláb. Megoldottam közben, pár gombóckát kiszedtem, így maradt annyi hely, hogy a fakanalat belerakjam egyáltalán....
Finom lett!
Hogy mitől erdélyi, azt nem tudom. De így készül:
Elkészíted a gombócnak valót (darált hús, rizs, pirított hagyma, ízesíteni), ezt savanyított káposztalevélbe tekered (lehet, h ettől erdélyi), és elkezded az edényben rétegezni. Levél, majd rá a savanyú káposzta, levél, káposzta... Én egy rétegre raktam disznólábat, a végén pedig sima gombócokat. Annyi vízzel felönteni, hogy ellepje. Pici sóval, egészborssal, pici vegetával fűszereztem. A savanyúkáposztát nem mostam ki, viszont főzés közben öntöttem le a léből, és cseréltem tiszta vízra, mert savanyúnak tűnt. A végén pedig berántom. (hagymás-fokhagymás rántással) Tök jó!!! Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!