Szerintetek ez jó lesz így? Nem vagyok konyhatündér!
rakott tésztát szeretnék csinálni, ott tartok, hogy:
kifőztem félig 500 g tésztát (kicsit még azért kemény maradt)
összekevertem 350 ml főzőtejszínt egy nagy tejföllel, beletettem 30 dkg apróra vágott sonkát, és most fő még 5 db tojás, azt belekarikázom
terv: tésztát, karikázott főtt tojást, sonkát, mindent összekeverek, beteszem tepsibe, sajt a tetejére, és kész.
kérdésem, hogy a tejfölös tejszines mártásbe tegyek tojást, hogy ne legyen folyós sütés után?

Ha a karikázott tojásokat is kevered, moslék lesz az egészből.Javaslatom:
A tejszínes krémet fűszerezd, pl kevés bors, őrölt szerecsen, petrezselyemzöld mehet bele,és habverővel keverj el benne egy tojást, nyersen.Ezzel a krémmel keverd össze, csak magát a tésztát.
Azután a tészta egyik részét(a fél tészta adagot)rakd tepsibe, erre szépen sorjába a karikára vágott tojást.Aztán mehet rá a következő rész tészta, a tetejét pedig még díszítheted, pl felkarikázott paradicsommal. friss citromfűvel, petrezselyemzölddel például és kicsit átsütöd, átmelegíted az egészet.Ja és sajt is lehet a tetején, ha van!

Nekem sok lenne ennyi tejföl és tejszín a fél kiló tésztához. túlságosan laza lesz sütés után is.
én egy nagypohár tejfölbe szoktam 3-4 felvert tojást keverni és zöldséges-tésztás raguval összekeverni. bőven elég ennyi keverék rá, és a tojás egy kis tartást is ad a tészta közötti anyagnak. a paradicsom is levet enged, azzal is kell számolni, hogy legyen ami felszívja.
a reszelt sajt teljesen oké rá.
ha pedig soronként rakod le a kifőtt tésztát a hozzávalókkal, és úgy öntöd le a keverékkel, nem lesz trutymós, hanem rakott tészta lesz, amikor megsül.jó pirosra kell sütni, kis pihentetés után kockákra lehet vágni, lapátkanállal kiszedni a tepsiből. szóval nem rossz az elképzelésed, csak szerintem a tejszín-tejföl sok együtt. persze ez csak egy vélemény...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!