Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek ez jó lesz így?...

Szerintetek ez jó lesz így? Nem vagyok konyhatündér!

Figyelt kérdés

rakott tésztát szeretnék csinálni, ott tartok, hogy:

kifőztem félig 500 g tésztát (kicsit még azért kemény maradt)

összekevertem 350 ml főzőtejszínt egy nagy tejföllel, beletettem 30 dkg apróra vágott sonkát, és most fő még 5 db tojás, azt belekarikázom

terv: tésztát, karikázott főtt tojást, sonkát, mindent összekeverek, beteszem tepsibe, sajt a tetejére, és kész.

kérdésem, hogy a tejfölös tejszines mártásbe tegyek tojást, hogy ne legyen folyós sütés után?

2013. júl. 2. 16:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem kell bele tojás.
2013. júl. 2. 16:39
 2/10 anonim ***** válasza:
36%

Ha a karikázott tojásokat is kevered, moslék lesz az egészből.Javaslatom:

A tejszínes krémet fűszerezd, pl kevés bors, őrölt szerecsen, petrezselyemzöld mehet bele,és habverővel keverj el benne egy tojást, nyersen.Ezzel a krémmel keverd össze, csak magát a tésztát.

Azután a tészta egyik részét(a fél tészta adagot)rakd tepsibe, erre szépen sorjába a karikára vágott tojást.Aztán mehet rá a következő rész tészta, a tetejét pedig még díszítheted, pl felkarikázott paradicsommal. friss citromfűvel, petrezselyemzölddel például és kicsit átsütöd, átmelegíted az egészet.Ja és sajt is lehet a tetején, ha van!

2013. júl. 2. 16:40
 3/10 A kérdező kommentje:
köszi, akkor a tojást nem keverem bele. szóval akkor ilyen angy menyniséghez nem baj a sok tejszín, és tejföl, ugye? sóztam, borsoztam, szerecsendióztam.
2013. júl. 2. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan rengeteg az a tejszín és tejföl, nyugodtan belemehet.Ja és a sonkát kifelejtettem, azt belekeverheted a krémbe.
2013. júl. 2. 16:54
 5/10 A kérdező kommentje:
igen azt belekevertem :) és ahogy tanácsoltad, karikáztam rá friss paradicsomot, és a tetejére tettem sajtot, igaz nem túl sokat, 15 deka volt csak itthon.
2013. júl. 2. 17:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem sok lenne ennyi tejföl és tejszín a fél kiló tésztához. túlságosan laza lesz sütés után is.

én egy nagypohár tejfölbe szoktam 3-4 felvert tojást keverni és zöldséges-tésztás raguval összekeverni. bőven elég ennyi keverék rá, és a tojás egy kis tartást is ad a tészta közötti anyagnak. a paradicsom is levet enged, azzal is kell számolni, hogy legyen ami felszívja.

a reszelt sajt teljesen oké rá.

ha pedig soronként rakod le a kifőtt tésztát a hozzávalókkal, és úgy öntöd le a keverékkel, nem lesz trutymós, hanem rakott tészta lesz, amikor megsül.jó pirosra kell sütni, kis pihentetés után kockákra lehet vágni, lapátkanállal kiszedni a tepsiből. szóval nem rossz az elképzelésed, csak szerintem a tejszín-tejföl sok együtt. persze ez csak egy vélemény...

2013. júl. 2. 17:18
 7/10 A kérdező kommentje:
köszi neked is! 10 perc múlva kiderül, milyen lett. azért a tészta is szív fel még(reményeim szerint), mert nem főztem meg normálisan, hanem csak rágósra :)
2013. júl. 2. 17:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Jó lesz az! Gyakorlat teszi a mestert. :) Nehogy kedvedet szegje, ha nem lesz tökéletes.
2013. júl. 2. 17:52
 9/10 A kérdező kommentje:
na, végül minden jól sült el, egyáltalán nem lett sok, sőt, még lehetett volna rajta kis tejföl :)) nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, el is fogyott ez az óriási mennyiség :o biztos fogok még ilyet csinálni! és tényleg jó volt a 2 rétek tészta között a tojás :)
2013. júl. 2. 20:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy sikerült!:)
2013. júl. 3. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!