Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Légyszi most ne nevessetek...

Légyszi most ne nevessetek ki! (? )

Figyelt kérdés

12 vagyok!anya azt mondta hogy holnap én főzzek!

van ötletetek?mit?és légyszi írjátok meg hogy hogy kell megfőzni!

2013. júl. 1. 21:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hm. Csináltál már valamilyen ételt?:) Vagy mifélét szeretnél főzni? Egyébként ne ijedj meg, egy egyszerűbb kaját meg tudsz csinálni ha keresel receptet és követed. Pl valami tészta?
2013. júl. 1. 21:49
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem nevetlek ki, ennyi idösen nem igazán várható el, hogy tudj már fözni.

Nem tudom, mi van otthon, de pl. paprikás krumplit tudnál készíteni, ha szeretitek.

2013. júl. 1. 21:49
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia :)

Nos, először kezdjünk valami egyszerűvel:

Sajtos-tejfölös tészta, rakhatsz bele sonkát is :)

Hozzávalók: sajt, tejföl, só, víz, tészta, kicsi vaj/olaj/esetleg zsír (sonka)

Szükséges eszközök: sajtreszelő, fazék, tésztaszűrő, kanál, nagyobb tányér a tésztának (kés, vágódeszka)

Elkészítés: 1. A fazékba tegyél vizet, és tedd fel főni. Ha már látod, hogy forr (bugyborékol) tedd bele a tésztát, és főzd meg! (a tészta tasakján lesz, hogy hány percig kell főzni) Főzés közben sózd meg! (inkább kevesebb sót tegyél bele, mert utánasózni lehet, de később kivenni már nem!)

2.

2013. júl. 1. 21:50
 4/12 anonim válasza:

Szerintem főzz egy jó kis krumplilevest, azt nem nehéz:

[link]

Meg csinálhatnál palacsintát:

[link]

Ezzel nem lőhetsz mellé :)

2013. júl. 1. 21:52
 5/12 anonim ***** válasza:

bocsi, 3-as vagyok, véletlenül elküldtem :)

2. Miközben fő a tészta, reszeld le a sajtot, és vedd elő a tejfölt! Ha sonkát is szeretnél bele tenni, azt vágd fel kis kockákra!

3. Ha megfőtt a tészta, a mosogató fölött öntsd bele a szűrőbe, és eressz rá hideg vizet, ezt csináld meg néhányszor! Ezután a nagy tálba tedd bele a vajat/olajat/zsírt és tedd bele a tésztát, majd keverd fel.

4. Végül rakd ki az asztalra a tejfölt, a reszeltsajtot, a tésztát és a sót, hogy mindenki saját magának adagolhassa a dolgokat! :)

2013. júl. 1. 21:54
 6/12 A kérdező kommentje:

az a baj hogy nincs receptünk max sütikről! nem tudnátok valami oldalt mondani vagy leírni a receptjét!

3-nak: nemigazán szoktunk tejes dolgokat! nővérem laktóz érzékeny.

2013. júl. 1. 21:54
 7/12 anonim ***** válasza:
nosalty.hu
2013. júl. 1. 21:59
 8/12 anonim ***** válasza:
ma 21:50 a tésztát alaposan sózott vízbe teszed fel főni, nem pedig közben sózod meg...
2013. júl. 1. 21:59
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Még mindig a hármas vagyok :)

Ha már tésztáknál tartunk, csinálhatnál milánóit is: szalonnát pirítasz, rá a kicsire vágott hagyma, aztán fokhagyma, aztán gomba, aztán sonka, aztán öntsd fel vízzel, aztán paradicsompürével, és fűszerezd. Makarónival jó. Vagy csinálhatsz krumplistésztát: tészta + paprikáskrumpli szerűség, csak sűrűbb, apróbb a krumpli, és nincs benne virsli, meg ilyenek.

DE nagyon egyszerű ez is: a serpenyőbe öntesz olajat, és a virsliket megsütöd rajta. A rízst vajon/olajon pirítod, aztán felöntöd vízzel, sózod, fűszerezed, megfőződ. Kész, adhatsz mellé majonézt, vagy ilyesmit :)

2013. júl. 1. 22:03
 10/12 A kérdező kommentje:

4-nek: köszi! lehet megpróbálom!

amúgy nem igazán főztem még! sütni tudok, egész jól megy

2013. júl. 1. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!