Valami finom recept cukkiniből?
Rántott cukkini, rizs, tartár.
Rakott cukkini: csinálj kapros tejfölös darált húst, rétegezd cukkinivel és rizzsel, tetejére sajt, összesüt.
A kapros cuccal meg is töltheted a cukkinit félbevágva, rá sajt, összesüt.
Ha nem szereted a tejfölöst, akkor lehet pörköltet is főzni darált húsból, és ugyanígy.
Ha van nyers kolbászhúsod, azzal is jó.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__45..
Ma írtam ide másodikként az általam készített töltött cukkinit, egyébként mint írtam, a fehér tököt is így szoktam tölteni.
Cukkini pörkölt: megfőzöd pörköltnek, kb. 10 perc alatt kész. Mivel a cukkini is ereszt levet, tejfölbe lisztet símára kavarsz, azt beleforralod. Nokedli, főtt rizs, vagy főtt tészta fincsi mellé.
A múltkor olaszos levest főztem belőle:
A cukkinit kockákra vágtam és olívaolajon jól megpirítottam, szép aranybarnára, megsóztam, hogy levet eresszen. Apróra vágott fokhagymát adtam hozzá (nem spóroltam vele), és azzal pirítottam tovább egy kicsit. Felengedtem vízzel, még sóztam, borsoztam és egy jó marék aprított friss bazsalikommal szórtam meg. Mikor a cukkini puhára főtt (kb. 15 perc) levettem a gázról és parmezánnal szórtam meg bőven. Vajban pirított bagettel isteni.
500g darált húst megpirítasz kis olajon.
kb. 250g cukkinit, 250g piros kaliforniai paprikát, 250g paradicsomot, izlés szerinti vörös hagymát szintén megpirítasz kis olajon. Ezután a kettőt egybe öntöd, felöntöd vizzel, hogy ellepje. Ha felforrt, teszel bele bolognai alapnak való port, majd bele főzől spagetti tésztát. a zöldséget ne nagyon főzd meg, legalábbis én szeretem, ha roppanós, és megmarad a friss íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!