Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézes-krémes. Miért nem jó az...

Mézes-krémes. Miért nem jó az eredmény? Többi lent.

Figyelt kérdés

Bármelyik recept minden betűjét betartva annyi tésztát kéne kapnom, hogy 4 lap kijöjjön belőle és az eredmény 6 személynek elegendő lesz. Most ott tartok, hogy a tésztához, de már mindenből dupla mennyiséget használok és akkor valóban jó. Mit ronthatok el, vagy mit kéne máshogy?


Plusz egy kérdés....hogyan lehet egyenlő vastagságú, négyszögletes tésztát nyújtani? :)


2013. jún. 27. 05:38
 1/4 gömbicica ***** válasza:

szia. nekem egy recept alapötletet ad!

aztán alapanyagfüggő, hogy kicsivel kevesebb-több kell valamiből.

milyen receptből dolgoztál?

A nyujtás gyakorlat, tapasztalat kérdése.

Én ilyen vékony lapot lemezen szoktam sütni (nekem van ilyen is, egy megszünt cukrászatból kunyeráltam egyszer)

A lemezen még kicsit tovább nyujthatók, alakithatóak a tészták.

A cukrászokat elnéztem sokszor (dolgoztam ott) a krémes lapot tudták mesterien szögletesre nyujtani!!!

Nekem mindig vannak kis "fülecskék" itt-ott. :-)

Az egyenletlenség adódhat abból, hogy

-esetleg a deszka középső része már lehet kopottabb,

-a nyujtófa sem mindig egyenes. Nekem kezdő koromban olyan volt, hogy az egyik felén volt egy csomó a fában igy aztán nem volt tök egyenes. Olyan enyhén teknős lett!!! Persze, hogy a közepén vastagabbat nyujtott, a szélén meg már elszakadt a tészta.

ha veszel uj nyujtófát, sodrófát, tedd a pultra és nézd meg nem görbe-e?


Meg aztán ha nem tök egyenlő vastagságu, majd a krém korrigálja. :-)

Ha megtöltötted, akkor tegyél a sütire egy üres tepsit, és kicsit lenyomtatva a végén egyenletesen magas lesz :-)

üdv. :-)

azért szerintem igy is jó lesz!!! :-) nyammmm

2013. jún. 27. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 gömbicica ***** válasza:

A tepsi méretet nem jelölte a recept? mármint, hogy mekkorára legyen ugye nyujtva a lap?

mondjuk megnéztem egy receptet pl. de itt sem ir tepsiméretet :(

[link]

Na mégegy recept:

[link]

ebben tejföl is van, nem lehet rossz.


De ez is miket ir????

"A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm."


hát aki ezt a vékonyka tésztát 12-15 percig bent hagyja a sütőben.......

fogyókurás süteménye lesz!!! főleg a 3.4. lapot.


Szal a recept nekem már csak irányadó. :-)

üdv. :_)

2013. jún. 27. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Többször csináltam már, így a végeredmény már tökéletes...egyszerűen csak szeretném érteni, hogy én rontok el valamit, hogy a megadott mennyiségekből nem tudok normális mennyiségű tésztát csinálni.


Nyilván a receptek viszonylag ritkán stimmelnek, kell még hozzáadni, vagy elvenni belőle, de ennél nekem nagyon nem stimmel....és nem egy konkrét receptről van szó, hanem már többet is kipróbáltam, de a tészta mennyisége mindig hihetetlenül kevés lett.


A négyszögeletes nyújtás csak egy álomkérdés volt, hátha... :)

2013. jún. 27. 07:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Rajzold rá a kívánt méretet sütőpapírra, lisztezd be, és azon nyújtsd a tésztát a kijelölt határokig. egy folpack vagy alufólia kemény papírrúdjával jobban lehet boldogulni, mint a nyújtófával.
2013. jún. 27. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!