Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puding főzés? Sos

Puding főzés? Sos

Figyelt kérdés
Szeretnék meglepetésként főzni a szüleimnek pudingot, csak nem tudom, hogy hogy? :D dr. Oetker-es puding, rá is van írva, hogy hogy kell, addig meg van, hogy csomómentesen elkeverem kevés tejjel. A maradékot meg felforralni. Hány fokon forraljam, és akkor forr fel, ha "bugyog"? Tudom, hogy hülye kérdés, de még nem csináltam pudingot.:D:D:D 13/L

2013. jún. 22. 10:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A tejet egy lábasban felteszed a tűzre legnagyobb hőfokon, közben egy kis tálban pár kanál hideg tejjel kikevered a pudingport és a cukrot. A lábasban eddigre már pici buborékok jelennek meg a tej felszínén (nem kell nagyon bugyognia, nehogy kifusson), ekkor pár kanálnyit kimersz belőle a kis tálba, megint csomómentesre kevered, és az egészet visszaöntöd a lábasba folyamatos kevergetés mellett. Itt már lejjebb veheted a hőfokot, úgy biztos, hogy nem ég le. Kb. egy percig kevered, míg besűrűsödik, és elkezd kicsit pöfögni (vigyázz, le ne köpjön), utána félreteszed hűlni.
2013. jún. 22. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
40%

jól gondolod, akkor kezd forrni, amikor már szemmel is látod apró buborékokban forrni. de ne akkor tedd bele a kikevert pudingot, hanem vegyél vissza egy picit a lángból.

drótos habverővel állandóan kevergetve öntsd bele a cuccot.

állj mellette és többször keverd át. akkor kezd majd sűrűsödni, és akkor tényleg pöfékel.

ha már látod, hogy kellően sűrű, szinte már alig lehet keverni , vedd le a gázról. hidegvízzel kiöblített tálkába vagy pohárba adagold ki.

még melegen tegyé rájuk folpackot, akkor nem fog bőrösödni. ha kihűlt, tedd a hűtőbe.menni fog, hidd el:)

2013. jún. 22. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
hát ja nagyjából de vigyázz nehogy túl híg legyen én így csesztem el az első pudingomat 13/F
2013. jún. 22. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
De jó:) egyszerre szinte ugyanazt írtuk. hali :)
2013. jún. 22. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
Ha gőzölög a tej úgy igazán, akkor már jó. Bele kevered, csomó mentesen, hagyod kicsit főni kb. 1 percig, majd ha már elkezdett rendesen sűrüsödni lehuzod. Még melegében oszd ki tálkákba
2013. jún. 22. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kicsit le szoktam egyszerűsíteni, és mindig jó lesz:

A lábasban ,amiben főzni akarom, abba rakok kevés tejet, és abban keverem el a cukorral és a pudingporral. mikor már csomómentes, akkor hozzá öntöm a maradék tejet folyamatos keverés mellet, majd felrakom a tűzhelyre főni. Onnantól tovább, ahogy a többiek írták. Főzöm folyamatos kevergetés mellett, kicsi lángon amíg be nem sűrűsödik annyira, hogy már puszog. Ekkor hideg vízzel kiöblített tálkákba öntöm.

2013. jún. 22. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
26%
Felrakod a tejed főni egy 2-3 percig. Útána rakj bele 3 teáskanálni vaniliás cukrot utána a pudingot és vársz 6 percig és kész.
2016. febr. 15. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
ki mérsz 200ml tejet, hozzá teszed a pudingot és kész (Dr. Oetker originál puding)
2017. júl. 13. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!