Mit főztök ma?

Első vagyok! Nincs mit a heti menüért:)
A cukkinikrémleves nagyon egyszerű, és nálunk a gyerekek is imádják!
2 nagyobb cukkinit megpucolok, felkockázom, nem kell túl kicsire. Közepes fej vöröshagymán (apróra kockázott) és pici olajon átforgatom, kicsi azon párolom. Így jobb, mintha csak vízben főznéd. Felöntöm kb. annyi vízzel, hogy ellepje és hagyom megfőni. Közben már lehet ízesíteni, sóval leginkább:) Ha megfőtt, leveszem a tűzről és botmixerrel átturmixolom, hogy ne maradjanak benne darabok. Én vissza szoktam tenni aztán a gázra és úgy felöntöm kb. fél liter főzőtejszínnel,(max. fél liter, a cukkini mennyiségétől is függ), úgy is főjjön egy kicsit. Ha nem öntötted fel túl sok vízzel, akkor kicsit sűrűbb és krémesebb lesz, az úgy jó. De én volt már hogy túl sokat rektam rá, akkor hígabb lett és persze a cukkini íze sem olyan intenzív:(
A végén tálalásnál rakom bele a reszelt sajtot, vagy ha már másnapos, akkor melegített levesbe a sajtot. A férjem rak bele levesgyöngyöt is, én pl. azt utálom, akkor inkább már néha pirítok zsemlekockát. Ennyi:)

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
A cukkinikrémleve receptet nagyon köszönöm.Van bőven cukkini a kertben,úgyhogy biztos elkészítem.Szép napot mindenkinek.
Bárcsak nálunk is esne egy kis eső,itt a házban is 30 fok van,pedig nem is panel :(

Gyorsat, hisz meleg van, de amúgyis szeretem, ha nem kell sokat szöszölni, főleg a tegnapi 3 órás sütikészítés után (ami nyilván délben csináltam, így alakult, no :P)...
Zöldséges-magos fasírtokat sütöttem (zellerpüré, cukkini, őrölt lenmag, szezámmag, tojás) almás-kókuszos sóskakrémmel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!