Az egres szószt hogy kell készíteni?
Figyelt kérdés
Amit neten találtam az elég furcsa számomra,hogy tojás kell bele,egy másik oldalon meg leveskockát ír hozzá.2013. jún. 21. 10:51
1/2 anonim válasza:
Simán megfőzöd annyi vízben amennyi ellepi. ha puha cukrozod ízlés szerint, majd tejfölös-lisztes habarással besűríted. nem kell bonyolítani.
2/2 anonim válasza:
Ha frissen szedett nyers egres, akkor ahogy az előttem levő írta: rövid lében, sóval, pici cukorral puhára főzöd. Én fakanállal szét is szoktam főzés közben a szemeket nyomkodni. Vagy ráhabarsz, vagy vékony rántást + tejfölt főzöl bele. Ízlés szerint édesíted cukorral.
Ha üveges befőtt. akkor először a rántást készíted el, felengeded, beleöntöd az üveg egrest, ízesíted és összefőzöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!