Sült csirke receptet irtok? Valami picit különlegesebbet!
A kedvencem ime:
Argentin csirke
Tepsibe teszel csepp olajat, husokat (foleg mell/comb de barmi lehet), kis soval-borssal megfuszerezed.
8-10 percig elosutod magas hofokon (csak olajon) a csirkeket, hogy szep feher legyen esetleg kicsit piruljon.
Aztan raadod a titkos hozzavalokat. Mindenbol kb ugyanannyit. (1.5-2 decit kb). Citromle, paradicsomle, vorosbor, olaj.
En olajbol es citromlebol kevesebbet szoktam (kb fele annyit), a paradicsomlebol meg tobbet picit, suritett paradicsommal szoktam helyettesiteni (2 kisebb konzerv + viz). (kb 1/2-ig lepje el).
Ezeket raontod, es lefeded (alufolia) egy max 15-20 percre kicsit kisebb hofokon mondjuk 170 parolod, utana leveszed a foliat, es sutod egy 30-40 percig, hogy a szaftja besurusodjon kb, porkolt surusegure, a vegen lehet magasabb hofokon hogy megpiruljon a teteje.
Zsemlegomboccal a legjobb, de lehet krokettel, rizzsel is
A masik kedvencem, zoldseges csirke:
Ugyanugy elosutod a csirket mint fent. Majd raszorsz repat+feherrepat felkarikazva (nem tul kicsire), feherrepa hamarabb puhul lehet kicsit nagyobb. Majd ezt is felontod (de csak vizzel) felig ellepje, letakarod foiliaval (ugyanigy mint a masikat) es ugyanigy megsutod.
A vizbe teszel (1 tepsire kb) 2 husleveskockat (tyukhusleves), baberlevelet boven, egesz borsot, mustarmagot, sot izles szerint. Tejfollel talalod, rizs megfelelo koret hozza.
Nem tudom mennyire különleges (igazából nem az, pont az egyszerűsége a jó), de én imádtam, nagymamám csinálta így a sült csirkét:
Simán besózta és kicsit borsozta, így sütötte a sütőben. Persze házi csirke volt, de valami isteni, finom puha, omlós belül, kívül ropogós, pont jó sós, nyami... kész felüdülés volt a sok kész fűszer után...
a tepsibe teszek kis olajat,rá hagymát,és átpiritom.majd tezsek rá paradicsomot,ha nincs en akkor joa süritett pardicsom is.
a cs.combokat besózom borsozom,és ráteszem erre az egészre,és felöntöm 3-4dl fehérborral.majd készre sütöm a csirkét..isteni
Sima magyaros fűszerekkel szoktam csirkét sütni de vannak jó kis házi praktikáim amitől szaftos lesz a husi.
1. Só (vagy ételízesítő), bors, pirospaprika. Töménytelen mennyiségben. Bedörzsölöd a csirkét kívül, belül, a maradék fűszert beleszórod egy hőálló üvegbe (régi szörpös üvegek), felöntöd vízzel (jó tömény legyen az íze) és ráhúzod a csirkét a fenekével:)) Vicces, hidd el. Aláteszel egy tepsit, becsomagolod alufóliába a szárnyak és lábak végét hogy ne égjen meg és mehet is a sütőbe, ízlés szerint, én 1 órára szoktam maxon. A forró víz ki fog futni és a fűszeres lé szépen átmossa a csirkét, beleivódik a húsba.
2. Ugyan ezek a fűszerek, petrezselyem, sok margarin vagy vaj, apróra vágott v.hagyma (legalább 1 közepes fej) és passzírozott fokhagyma (ízlés szerint). Gépi habverővel összemixeled a hozzávalókat. Legyen nagyon erős, sós íze.
Betömködöd a csirke bőre alá a szószt, jó vastagon, ne félj nem lesz zsíros. Be egy tepsibe, alá kicsi víz, szárnyakra, lábakra fólia. Ugyan annyi ideig kell sütni, mint az előzőt.
A csirkével együtt mehet a tepsibe a krumpli is, mindkét variációban, így fűszerezve. Jóétvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!