Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült csirke receptet irtok?...

Sült csirke receptet irtok? Valami picit különlegesebbet!

Figyelt kérdés
van egy egész csirkém,szeretném megsütni, de nem csak sima grillcsirkének,henem kéne valami kis extra,hogy különlegesebb legyen! irnátok pár ilyen tippet,receptet,
2009. okt. 12. 16:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A kedvencem ime:


Argentin csirke


Tepsibe teszel csepp olajat, husokat (foleg mell/comb de barmi lehet), kis soval-borssal megfuszerezed.


8-10 percig elosutod magas hofokon (csak olajon) a csirkeket, hogy szep feher legyen esetleg kicsit piruljon.


Aztan raadod a titkos hozzavalokat. Mindenbol kb ugyanannyit. (1.5-2 decit kb). Citromle, paradicsomle, vorosbor, olaj.


En olajbol es citromlebol kevesebbet szoktam (kb fele annyit), a paradicsomlebol meg tobbet picit, suritett paradicsommal szoktam helyettesiteni (2 kisebb konzerv + viz). (kb 1/2-ig lepje el).


Ezeket raontod, es lefeded (alufolia) egy max 15-20 percre kicsit kisebb hofokon mondjuk 170 parolod, utana leveszed a foliat, es sutod egy 30-40 percig, hogy a szaftja besurusodjon kb, porkolt surusegure, a vegen lehet magasabb hofokon hogy megpiruljon a teteje.


Zsemlegomboccal a legjobb, de lehet krokettel, rizzsel is


A masik kedvencem, zoldseges csirke:


Ugyanugy elosutod a csirket mint fent. Majd raszorsz repat+feherrepat felkarikazva (nem tul kicsire), feherrepa hamarabb puhul lehet kicsit nagyobb. Majd ezt is felontod (de csak vizzel) felig ellepje, letakarod foiliaval (ugyanigy mint a masikat) es ugyanigy megsutod.


A vizbe teszel (1 tepsire kb) 2 husleveskockat (tyukhusleves), baberlevelet boven, egesz borsot, mustarmagot, sot izles szerint. Tejfollel talalod, rizs megfelelo koret hozza.

2009. okt. 12. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt kihagytam, 1.5 deci citromle helyett, jobb 1 kozepesebb-nagyobb meretu egesz citrom leve.
2009. okt. 12. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire különleges (igazából nem az, pont az egyszerűsége a jó), de én imádtam, nagymamám csinálta így a sült csirkét:


Simán besózta és kicsit borsozta, így sütötte a sütőben. Persze házi csirke volt, de valami isteni, finom puha, omlós belül, kívül ropogós, pont jó sós, nyami... kész felüdülés volt a sok kész fűszer után...

2009. okt. 12. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
ezt ugy hivjak hogy natur csirke:D nem kulonleges, de megis el lehet rontani:D
2009. okt. 12. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

a tepsibe teszek kis olajat,rá hagymát,és átpiritom.majd tezsek rá paradicsomot,ha nincs en akkor joa süritett pardicsom is.

a cs.combokat besózom borsozom,és ráteszem erre az egészre,és felöntöm 3-4dl fehérborral.majd készre sütöm a csirkét..isteni

2009. okt. 12. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

Sima magyaros fűszerekkel szoktam csirkét sütni de vannak jó kis házi praktikáim amitől szaftos lesz a husi.

1. Só (vagy ételízesítő), bors, pirospaprika. Töménytelen mennyiségben. Bedörzsölöd a csirkét kívül, belül, a maradék fűszert beleszórod egy hőálló üvegbe (régi szörpös üvegek), felöntöd vízzel (jó tömény legyen az íze) és ráhúzod a csirkét a fenekével:)) Vicces, hidd el. Aláteszel egy tepsit, becsomagolod alufóliába a szárnyak és lábak végét hogy ne égjen meg és mehet is a sütőbe, ízlés szerint, én 1 órára szoktam maxon. A forró víz ki fog futni és a fűszeres lé szépen átmossa a csirkét, beleivódik a húsba.

2. Ugyan ezek a fűszerek, petrezselyem, sok margarin vagy vaj, apróra vágott v.hagyma (legalább 1 közepes fej) és passzírozott fokhagyma (ízlés szerint). Gépi habverővel összemixeled a hozzávalókat. Legyen nagyon erős, sós íze.

Betömködöd a csirke bőre alá a szószt, jó vastagon, ne félj nem lesz zsíros. Be egy tepsibe, alá kicsi víz, szárnyakra, lábakra fólia. Ugyan annyi ideig kell sütni, mint az előzőt.

A csirkével együtt mehet a tepsibe a krumpli is, mindkét variációban, így fűszerezve. Jóétvágyat!

2009. okt. 12. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a hasznos tippeket mindenkinek!
2009. okt. 13. 20:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!