Hogy romlik meg az étel elöbb ha forrón még a hütöbe teszem, vagy ha forrón hagyom ebben a melegben kihülni a konyha pulton?
Figyelt kérdés
2013. jún. 19. 14:40
1/4 Bogarszemu válasza:
Forro etelt tilos a hutobe tenni! Nem a kaja romlik el, hanem a huto..
2/4 anonim válasza:
Mióta ilyen meleg van én a mosogatóba jó hideg vizet engedek, ha van jégkocka azt is adok hozzá, és abba teszem a lábosokat, néha megkeverem és a vizet lecserélem alatta, így gyorsan lehűl és mehet a hűtőbe.
3/4 anonim válasza:
Ahogy az első mondja :D
Nem az étel romlik meg, hanem a lecsapódó hő miatt felmelegszik a hűtő és minden megromlik benne.
Én is úgy szoktam, ahogy a 2.: melegben a mosogatót teleengedem jéghideg vízzel és abba állítom a lábast. Ha felmelegedett leengedem és újra hideg vizet engedek neki.
4/4 anonim válasza:
Én is ugyanezt teszem, de pl, ha egy nagyobb fazék, vagy kettő is van, a hideg kádba engedek hideg vizet, nagyobb vízben gyorsabban lehűl. néha megkeverem, hogy egyenletesen hűljön.
még langyosan sem jó a hűtőbe tenni, mert valóban a hűtőt rongáljuk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!