Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mire jó ha a halat irdalják?

Mire jó ha a halat irdalják?

Figyelt kérdés
Oké ,hogy a szálkákat az irdalás "aprítja" ,de attól még az ugyanott marad

2013. jún. 17. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Más pedig nem történik mint hogy rövidebbre vágja a szálkákat.Esetleg ha nagyobb a a hal jobban átsül.
2013. jún. 17. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

És?

Nem az a lényeg, hogy ne edd meg a szálkát, hanem hogy ne okozzon problémát, ne akadjon meg a torkodon.

Az irdalás erre való.

2013. jún. 17. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:

Irdalni a szálkás, másfél kiló alatti halakat szoktuk, sütéshez, ill. rántáshoz, de a halászlébe kerülő szelet esetén sem tiltott dolog.

A zavaró "Y" szálkák a hát vonalától az ún. oldalvonalig találhatók, amiket kínos aprólékossággal a szálkákra merőlegesen gyufaszálnyira vágunk úgy, hogy a hal ne essen szét. A szálka ugyan benne marad, de a hússal együtt fogyasztható, nem zavaró.

Még tisztább az ügy, ha előtte a halat kifilézed, így a borda csontok sincsenek a húson.

A dolog kis gyakorlással könnyen kivitelezhető, megtanulható, kivétel a balin, amely két sor szálkát tartalmaz, ezáltal speciális kés tartást igényel. Nem tudom leírni, de alkalom adtán szívesen megmutatom...)

2013. jún. 17. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!