Mire jó ha a halat irdalják?
És?
Nem az a lényeg, hogy ne edd meg a szálkát, hanem hogy ne okozzon problémát, ne akadjon meg a torkodon.
Az irdalás erre való.
Irdalni a szálkás, másfél kiló alatti halakat szoktuk, sütéshez, ill. rántáshoz, de a halászlébe kerülő szelet esetén sem tiltott dolog.
A zavaró "Y" szálkák a hát vonalától az ún. oldalvonalig találhatók, amiket kínos aprólékossággal a szálkákra merőlegesen gyufaszálnyira vágunk úgy, hogy a hal ne essen szét. A szálka ugyan benne marad, de a hússal együtt fogyasztható, nem zavaró.
Még tisztább az ügy, ha előtte a halat kifilézed, így a borda csontok sincsenek a húson.
A dolog kis gyakorlással könnyen kivitelezhető, megtanulható, kivétel a balin, amely két sor szálkát tartalmaz, ezáltal speciális kés tartást igényel. Nem tudom leírni, de alkalom adtán szívesen megmutatom...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!