Van olyan családi recptetek ami nagyon régi?
Figyelt kérdés
Gondolok olyanra amit ,déditől ,vagy nagyitól örököltetek ..2013. jún. 14. 15:48
1/5 anonim válasza:
Pároméknak megvan a dédi receptes füzete. A nagyi szokott belőle sütni, de mindig azt mondja, hogy a mai alapanyagokból már nem lesz olyan, mint régen, s az anyaghányad se tökéletes, hisz már nem olyan a liszt, a zsír, de még a tojás se.
2/5 anonim válasza:
van egy megsárgult papíron az én nagyimtól származó dióspite recept, nekem anyukám adta egyszer oda, és nálam mardt. (szerencsére) én majd továbbadom a lányomnak és remélem ő pedig az unokámnak.
sokszor csinálom, ha van sok diónk, és szerintem nagyon finom a mai anyagokkal is.
3/5 anonim válasza:
Jó, de mi pl. egy normális rétest nem tudunk kihozni a dédi anyaghányadából és pontos leírásából, úgy hogy nagyim tudja is, hogy kell készíteni. Ezért sajnos ezt a receptet nem is használjuk. Pedig még emlékszem rá, milyen könnyen húzta ki a nagyival anno, nem szakadt, szép ruganyos volt, stb. Nyilván a rétes egy kicsit kényesebb tészta, mint a pite.
4/5 mustafa33 válasza:
XIX. századi receptkönyv. Már írtam ide belőle régebben.
5/5 mustafa33 válasza:
1890 ből családi receptkönyvből több receptet beírtam. keresd meg a régi kérdést, írd be a fenti keresőbe ezt:
2012.10.12 Mondanátok régi magyar sütemény, édesség recepteket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!