![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha keménytojást akarsz, akkor a tojásokat beleteszed a lábasba, beleöntesz annyi vizet, hogy ellepje, és felforralod. Utána kikapcsolod alatta a gázt vagy villanyt, és 10 percig benne hagyod.
Lágytojáshoz elég 5 percig benne hagyni.
Az előbbi válasz nem helyes, égpedig az alábbi okból: ha a tojst hidegvízben felteszed, és csak a felforralás után vársz vele, akkor nem a kívánt állagú tojást kapod. Csak akkor lehet ezt az időt (kemény: 10 perc, lágy 5 perc) használni, ha már eleve forrásban lévő vízbe teszed a tojást. Ez a pontos aljárás, az előző válaszadó kicsit pontatlan volt.
Jó főzést!
Üdv: Velx
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én mindig forrásban levő vízbe teszem,és az újra forrástól szám ított 10 percig főzöm,ha lágyra szeretném akkor rövidebb ideig főzöm.Az idő letelte után hideg vízbe te-
szem, amit cserélek rajta,mert gyorsan meglangyosodik a tojásoktól,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!