Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Minden főzéskor húst is...

Minden főzéskor húst is csináltok? Sütve vagy főzve?

Figyelt kérdés
kezdő háziasszony vagyok/leszek, általába 2naponta főzök és a párom szerint minden főzéskor hús kéne hogy legyen az asztalon. Én is szeretem a húst, de sokallom a mindennapi húsevést. Itthon az anyukám is hétköznap főzeléket, salátát is csinált, hétvégén aztán jöhetett a 3 fogásos ebéd. Nálatok hogy alakult ki, illetve mik az igények?
2013. jún. 11. 17:27
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Dehogyis, például, ha szilvás gombócot csinálok, akkor nincs hús, minek? Meg is unnám, ha minden nap húst kéne ennem.
2013. jún. 11. 17:41
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
7-ből átlagosan 6 napon eszünk húst. Főzelékhez köretként is hús van, salátát húshoz eszünk köretként. Levest ritkán eszünk, olyankor gyümölcsleves szokott lenni, ahhoz nem készítünk édes másodikat, szóval leginkább húsos fogás van hozzá. Egy szó, mint száz, nagyon kevés alkalmat tudnék felsorolni, amikor nem került hús az asztalra.
2013. jún. 11. 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogyis, meg még mit nem.

Hetente 1-2x készítek húsos főételt, és van, hogy ő még 1x azt eszik, én meg valami mást. Leves van általában mindig, mert én nagyon leveses vagyok, és egyébként is 3 napig nyugodtan el lehet eszegetni egyet, és hamar kész van.

Én is 2 naponta főzök (vagy a párom, merthogy ő is tud és szokott is), változatosan. Van tésztaétel, rakottas, ázsiai, grill, főzelék (ritkán, mert csak 1-2 fajta van, amit szeretünk), töltött zöldségek, szaftos-leves dolgok (legyen az tejszínes, tokány vagy éppen pörköltféle) - persze nem csak húsféléből, hanem pl. citromos-tejszínes gomba, stb., olaszos ételek heti 1x legalább, mert szeretjük nagyon (spagetti, pizza, cannelloni, rizottó, stb.), krumpliételek, palacsinta, stb. És akkor ehhez jönnek heti 1-2x a húsok.

Ez egy dolog, ezek a mi igényeink - ettől függetlenül viszont úgy gondolom, hogy azért 2 naponta húsosat sütni nem feltétlenül szükséges, és ha a párod nem bírja ki, akkor süssön magának. Főleg, hogy te nem is ennél belőle. Vagy akkor fogyasszon felvágottat, pirítson szalonnát vagy főzzön virslit, vagy rántson ki magának valamit gyorsan, az megvan pár perc alatt, ne neked siránkozzon.

2013. jún. 11. 18:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Mi sem eszünk mindennap húst, főzelék tojással, bundáskenyérrel, tésztafélék, valami zöldséges levessel.

De én amondó vagyok, hogy most főzz a párod kívánsága szerint, aztán majd kialakul a saját háztartásod, és majd

az idő meghozza, hogy mennyire tudod vezetni(nemcsak a férjedet :)viccet félretéve, tényleg rá tudod vezetni a kevesebb hús fogyasztására is.

a hétvége pedig tényleg legyen családias, bőséges így szent lesz a béke.

2013. jún. 11. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi eléggé "hús evők vagyunk"

vagyis a családom minden nap húst eszik,bár ha csinálunk mi is szilvásgombócot vagy ilyen laktatóbb kajákat akkor nincs hozzá husi.

Én a salátát hús nélkül eszem(családom nem szereti a salit)

De a főzelékeket hússal eszem én is.

Vagyis én egy héten 4x vagy 6x eszek húst

amég a családom 6x 7x..

2013. jún. 11. 20:23
 6/8 anonim ***** válasza:
2013. jún. 11. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én anyám nem sajnálta ételre a pénzt, de ez nem azt jelentette, hogy mindennap hús volt. Leginkább csak vasárnap és ünnepkor, nem számítva a parizert és virslit. Úgyhogy én megszoktam, hogy egy normális ebéd húsmentes :) Később láttam, hogy sokak nem tudják elképzelni, hogy hús nélkül is lehet étkezni...

(Én egyébként besokalltam a heti 1 csirkés ételtől és vega lettem egy időre. Már nem vagyok az, de havi 1-2 alkalom bőven elég, igazából arra sincs szükségem, de változatosság. Csak a nagyüzemi húst kerülöm mindenképp. Vad, fogott hal az jöhet, a nem ismerőstől származó házi hús necces, mert az sem olyan, mint lennie kéne, ettem én kiváló disznótorost életemben, tudom, mi az igazán finom...)

A párom teljesen összhangban van velem e téren (is), ő húsevő családból jött, s a sok hústól sokallt be, ahogy én a kevésből s ő is vega volt egy ideig, ha jól emlékszem, ahogy mindketten majdnem vegák voltunk utána (=évi pár alkalommal ettünk húst, ami most havi 1-2-re nőtt, talán ideiglenesen, talán nem).

Többnyire halat eszünk és sütve. Nekem húsból a lazac és a házi disznó a kedvencem, de mivel az utóbbiból nem jutok jóféléhez, marad a hal.

2013. jún. 12. 17:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, szóval két tábor van, a mindennapi húsevők és az alkalmi húsevők /mint én heti 2-3X/. Egyenlőre főzök husikát, néhanap meg majd vmi igazán fincsi tésztát, amitől elfelejti a húst egy kis időre, és nem kell minden nap azt csinálni. Különben nem nyavalyog, de látom, hogy mit akar, én meg persze a kedvére akarok tenni /még:D/. :)
2013. jún. 13. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!