Milyen főztök, és milyen sütit csináltok Húsvétkor?
huhh, szóval
tyúkhúsleves (amúgy is náthás vagyok, direkt jó)
Vasárnap délben anyukámnál leszünk, oda hagyományosan én viszem a kocsonyát.
Vacsorára lesznek vendégeink, holnap már sütök sörben oldalas, csípős császárszalonnát, frissen pedig mustáros tarja, tojáskrémmel töltött csirkemell lesz, hozzá krumplisaláta és zöldsaláta. És lesz főtt illetve nyers sonka.
Másnap haláli nyugi, fekvés, maradékok.
Sütemény lesz mazsolás kalács, babapiskótás mézes, lányom süt nyuszi alakú linzert és zebra-kockát.
Ketten élünk párommal,vasárnap elutazunk,hétfőn csinálok kacsasültet párolt káposztával és krumplipürével,utána pedig nutellás tortát:
Vasárnap este mikor hazaérek megfőzöm a sonkát és hétfőn azt vacsizzuk tormával,tojással,retekkel,sajtokkal.
Miután húsvét ide, húsvét oda, a gyomor "kapacitása" nem változik, nem bonyolítjuk túl.
Most gyújtottam alá a tegnap összerakott töltött káposztának, ez adja az ünnepi menü vázát.
Holnap kacsatestből, marhából, sertésből húsleves, ill. a sonka megfőzése. Hétfőre a "maradékok", plusz sonka, kaszinótojás, francia talpon, ha mégis valakit ide enne a fene. Horgászni mentünk volna, de ebből valószínűleg nem lesz semmi, az időjósok szerint.
Az édesség a nejem reszortja, fogadok mindent..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!