Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen házi készítésű szörpöt...

Milyen házi készítésű szörpöt csináltok a tavasszal és hogyan?

Figyelt kérdés
Különleges recept is jöhet (pl. akácszörp).

2013. máj. 6. 15:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha van helyed a mélyhűtőben, ezt ajánlom. Összetöröd a gyünölcsöt és szűrőruhába téve lecsöpögteted a levét, majd kicsi müanyagüvegekbe teszed és mehet a hűtőbe. Akkor ízesíted, amikor kiengedve fogyasztod.Gyümölcsök ami bevált nálam:ribizli/fekete,piros/ málna, szamóca,meggy
2013. máj. 6. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha majd bodzaszörpöt csinálsz, tegyél bele egyharmad rész akácvirágot is. de felesben is finom, nagyon kellemes, különleges így együtt a kettő.

Itt olvastam a pitypangmézről, ami szintén szörpként is fogyasztható.

2013. máj. 6. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Málnaszörp, meggyszörp, bodzaszörp, eperszörp, bodzabogyószörp.
2013. máj. 7. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Pitypangszörp,orgonaszörp,ibolyaszörp,citromfűszörp,bodaszörp,málnaszörp,meggyszörp,akácszörp,levendulaszörp,bodzsabogyó szirup,rózsaszirup


google,mindre találsz receptet,mind finom

2013. máj. 7. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieket, de elsősorban a jól bevált receptek érdekelnek, mert a neten mindennek 1000 verziója van.
2013. máj. 8. 16:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok nagy szörpös, de a kedvencem a mentás bodzavirág szörp. Tartósítószer nélkül csinálom, amolyan gyorsan fogyasztandóra( 30 virág, maréknyi menta, 2 citrom, 5 literes üveg, édesítő, , vízzel felengedni,1 hét, gyakran kevergetni.Ennyi.
2013. máj. 12. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!


Akác szörpöt készítettem már és orgona szörpöt. Következik a bodza, a menta, a citromfű. Tervben van még a meggy a málna, rózsa, levendula és a bodza bogyó ami nagyon finom.


A virágokból és a gyógynövényekből úgy készítem, hogy ízlés szerint felforralok X mennyiségű vizet, ha felforrt akkor bele a cukor és a citrom sav, ha kissé kihűlt mehet bele a karikára vágott citrom és végül a megmosott virágok, vagy levelek. 1-2 napig állni hagyni, párszor megkeverve és letakarva egy konyharuhával. Végén leszűrni és tartósítószerrel, vagy anélkül tiszta üvegekbe töltöm és kész.


A gyümölcsszörpöket pedig úgy, hogy a gyümölcsök levét felforralom cukorral és bele a tartósítószer/ vagy nem (ki hogy szereti) és forrón üvegekbe, száraz dunsztba és végül a kamrába. :)


Azét nem írtam mennyiségeket, mert pl. bodza virágszörpnél is úgy vagyok, hogy látom mennyi virág van és ahhoz mérten készítek szirupot. De a lényeg, hogy minél több virág van benne annál intenzívebb lesz az íze, és minél töményebb a szirup annál jobban kell majd hígítani és minél több cukor van benne annál kevésbé romlik meg.


A gyümölcsszörpöknél pedig ízlés szerint ízesítsd. Először kevesebbet tegyél bele a cukorból, aztán kóstold meg, ha kell még bele, akkor teszel bele.


Először arányokat nézhetsz a neten és utána te variálhatod ahogy szeretnéd.



A mostani akácszörpöt úgy készítettem, hogy: 3 l víz, 3 kg cukor, 3 citrom, 5 dkg citromsav, és egy 5 literes tál tele akácvirággal.


Különleges íze van. A gyerekeknek nagyon ízlett. :)

2013. máj. 12. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!