Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell karamell (húzott...

Hogy kell karamell (húzott cukor) virágot késziteni?

Figyelt kérdés
Illetve igazából az érdekel hogy mi az arány amit fel kell tenni főni hozzá?Vagy ha van vmi oldal ahol leirják akkor megköszönöm ha belinkelitek Nekem!
2009. okt. 9. 19:26
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Biztosan van oldal is, ahol le van irva, hogyan lehet elkésziteni, de én itt és most azonnal lebeszélnélek róla. Ahogy a kérdést feltetted, máris tudom, hogy laikus vagy. Speciális cukor kell hozzá, hőmérő, edények, amit csak és kizárólag erre használsz, felszerelés, de legalább lámpa a melegitéshez, festék, és a végeredmény közel sem fogja megközeliteni azt, amit szeretnél, mellesleg még a kezed is összeégeted. Cukrászmesterek évekig gyakorolják, mire azt tudják csinálni, amit szeretnének, és szerintem egyre kevesebben vannak, akik magas szinvonalon tudják ezt művelni. Gyönyörű és nagyon dekorativ, de...
2009. okt. 9. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

szia!nem tudom mit értesz laikus alatt,de ha azt mondom hogy cukrász a végzetségem?!:)

tényleg az csak az a bibi hogy évek óta nem dolgozom a szakmámban és hiába sütök azóta is rendszeresen és vállalok tortákat szebbnél szebbeket...cukorvirágot utoljára a suliban készitettem és teljesen kiesett hogy mik az arányok.....emlékeim szerint ott sem volt hőmérőnk hanem fúvópróbával néztük a cukrot hogy mikor megfelelő az állaga...tudom hogy nem egyszerű késziteni nem is nagyüzemben szeretném mindössze pár virágot egy tortára.....ha mégis tudja valaki az arányokat legyen szives megirni nekem.köszönöm.

2009. okt. 9. 19:45
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Speciális cukor? Anyukámmal simán kristálycukorból készítjük... Sajnos nem tudok segíteni az arányokban, mert nem vagyok cukrász, sőt anyukámnak sincs cukrászvégzettsége, mégis gyönyörű cukorrózsa díszeket, virágkosarakat szoktunk ajándékba készíteni. És meg sem égetjük magunkat soha. Az biztos, hogy cukorpróbát csinálunk cseppentéssel, és márványlapra öntve késsel edzük a cukrot, hogy megfelelő állagú legyen. De semmi egyéb speckó cucc. Egy db márványlap és ennyi. De mi mindig így kb-ra csináljuk a cukrot hozzá, és általában sikerül. Annyit talán tudnék tanácsolni, hogy az ételszínezékekkel tudsz játszani, tehát folyékonytól üvegesebb lesz a szín, por alapútól pedig nem lesz annyira homogén a szín, ami nagyon érdekes tud lenni. Azt tudom, hogy pici vizet, ecetet és cukrot használunk hozzá. Sajnos többet nem tudok segíteni. De sok sikert :)

20/L

2009. okt. 9. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi a segitséget!
2009. okt. 10. 06:17
 5/7 anonim válasza:

Szia!

Ha figyeled még az oldalt, írhatnál,hogy találtál-e azóta megfelelő arányokat!Köszi

2009. dec. 6. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

Hozzávalók:

25 dkg kristálycukor

1 dl víz

1 csepp borkősav

1 teás kanál ecet

2011. szept. 17. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én cukrásznak készülök és tudom hogy régen írtál, de épp ezt tanultam.. :)

Szóval:

1 000 g mokkacukorhoz 400 g vizet öntünk.

Oldódásig keverjük, közben körbemossuk (sima vízzel és ecsettel), lehabozzuk.

100 °C-nál 50 g keményítősziruppal invertáljuk.

( Az invertálást 50%-os borkősav oldattal is végezhetjük. 50 g gyógyszertári minőségű borkősavat 50 g vízzel oldunk fel majd csepegtetős üvegbe töltjük. Majd 150°C-nál 15-20 csepp borkősav oldatot adunk hozzá.)

A karamell főzetet 150 °C-ig sűrítjük.

A kéz próbája a gyenge törés.


és ugye lehet bele tenni ételszínezéket, majd kiöntöd szilikon lapra, vagy karamell lapra és megvárod amíg hül, majd felveszed és gumikesztyűben szálasítod. És ennyi..:)

Viszont ha megkeménykedik akkor karamell lámpa alá kell tenni és formázhatóvá válik! :)

2011. okt. 12. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!