Lekvárfőzésnél van általános szabály a gyümölcs és a cukor mennyiségét, arányát illetően? Lehet ugyan azzal a technikával mindenféle lekvárt készíteni vagy ez gyümölcsönként más?
Értem. Akkor minimum fele annyi cukrot teszek bele, mint amennyi gyümölcsöt és utána ízlés szerint ha még szükségét érzem, cukrozom.
Köszönöm.
Soha nem teszek 30 dekánál több cukrot a lekvárokba,mert felesben nekünk túl édes.
Ha sűrűre főzöd a lekvárt,még forrón a jól kimosott üvegekbe teszed,száraz duntszban hagyod kihülni,és hűvös kamrában tartod,akkor semmilyen gyümölcslekvár nem romlik meg.
Nekem van 4 éves barack és szamócalekvárom és még mindig jó.
kedves előző, ha sűrűre főzöd, azaz elpárologtatod belőle a vizet, akkor lehet, hogy máris több mint a fele lesz a cukor benne.
szerintem felelsleges főzni, azt a kis vitamint ami még maradna benne azt is kifőzöd belőle
sajnos a vitaminok az első rottyanáskor odalesznek...
szóval mindegy, hogy híg vagy sűrű a lekvár.
A fele gyümölcs fele cukor valóban általános, de a felfőzés elkerülhetetlen a tartósság érdekében.
ha ez nem így lenne, akkor a lecukrozott gyümölcsöt üvegbe tehetnénk simán, de jó is lenne...:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!