Milyen ebédet főzzek ma?
csirke pörkölt
rántott hús
házi hamburger
brassói
Darálthúsból sokminden lehet. fasírt, rakott zöldségek, rakotkrumpli is. töltöttpaprika, töltöttkrumpli,csilisbab.
apróhúsból tokányok, pl zöldborsóstokány, gombástokány, hentestokány, temesvári tokány (zöldbabos) rizzsel, tésztával finomak.
párizsi szelet, rántottmáj, reszteltmáj, petrezselymes krumplival , valami friss salátával.
Sült csirkecombok, hirtelen sültek pl cigánypecsenye.
Én is a brassóit javasolnám így hirtelen, mert az tényleg elronthatatlan :)
Esetleg pörkölt, paprikás, fűszeres sült csirkecomb, göngyölt pulykamell, szezámmagos rántott hús, stb., attól függ, mennyit szeretnél vele pepecselni.
A múltkor csirkeszárnyakat sütöttem ropogósra. a besózott húsokat paprikáslisztbe forgattam és egy zsiradékkal kikent tepsibe tettem szépen sorba. a másfél kilónyi alá kb fél deci vizet öntöttem, egyenletesen eloszlattam mozgatással, majd szorosan lealufóliáztam a tepsit.
kb 45 percig sütöttem, majd akkor alányúltam, elmozgattam őket és még kb 10 percet rápirítottam.
nagyon szépen ropogósra sült, belül pedig omlós volt.
Krumplipürével ettük, de bármilyen krumpli vagy rizskörettel finom.
Más csirkealkatrészekből is készíthető.
valami jó kis friss saláta, vagy savanyúság illik mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!