Segitenétek? Péntekre 12 fős ebédet kell készitenem, mit főzzek?
Készíts gyümisalit, vagy kompótot desszertnek.
Előző nap meg tudod csinálni. Szombaton úgyis rengeteg süti lesz.
Borsos tokányt tarhonyával, tejfölös uborkasalátával. Ez is pöri féle, jól elfődögél magában, viszont a paradicsomtól, zöldpaprikától olyan jó kis nyári íze-hngulata van. És a vendégeid talán ritkán főznek ilyet otthon.
Recept (ez szerintem kb. 7-8 személynek elég, én fele adagból csinálom és 4 ember simán jóllakik):
Borsos tokány (eredeti)
Hozzávalók:
# 80 dkg bélszín vagy lábszár (én combból szoktam, az nem olyan drága, viszont tény hogy szárazabb),
# 10 dkg zsír,
# 15 dkg vöröshagyma,
# 4 dkg paradicsompüré,
# kevés fokhagyma,
# õrölt bors,
# majoránna,
# só,
# zöldpaprika,
# paradicsom
Elkészítése: A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk,
beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig fõzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem fõtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedõ alatt mérsékelt tûzön pároljuk. Ha a levét elfõtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne fõjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. Tarhonyát, petrezselymes burgonyát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot. (én a tarhonyára esküszöm :)
Jó főzőcskézést és nagyon sok boldogságot kívánok!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!