Segitenétek? Péntekre 12 fős ebédet kell készitenem, mit főzzek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Készíts gyümisalit, vagy kompótot desszertnek.
Előző nap meg tudod csinálni. Szombaton úgyis rengeteg süti lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Borsos tokányt tarhonyával, tejfölös uborkasalátával. Ez is pöri féle, jól elfődögél magában, viszont a paradicsomtól, zöldpaprikától olyan jó kis nyári íze-hngulata van. És a vendégeid talán ritkán főznek ilyet otthon.
Recept (ez szerintem kb. 7-8 személynek elég, én fele adagból csinálom és 4 ember simán jóllakik):
Borsos tokány (eredeti)
Hozzávalók:
# 80 dkg bélszín vagy lábszár (én combból szoktam, az nem olyan drága, viszont tény hogy szárazabb),
# 10 dkg zsír,
# 15 dkg vöröshagyma,
# 4 dkg paradicsompüré,
# kevés fokhagyma,
# õrölt bors,
# majoránna,
# só,
# zöldpaprika,
# paradicsom
Elkészítése: A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk,
beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig fõzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem fõtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedõ alatt mérsékelt tûzön pároljuk. Ha a levét elfõtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne fõjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. Tarhonyát, petrezselymes burgonyát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot. (én a tarhonyára esküszöm :)
Jó főzőcskézést és nagyon sok boldogságot kívánok!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!