Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segitenétek? Péntekre 12 fős...

Segitenétek? Péntekre 12 fős ebédet kell készitenem, mit főzzek?

Figyelt kérdés
Kicsi a sütőm, egytál ételre gondoltam, és valami süteményt is kellene sütnöm. Olcsó legyen, gyorsan elkészüljön, saját recepteket kérnék ha lehet.
2009. aug. 19. 13:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Van itthon körte, barack, paprika, paradicsom, gomba, húst veszek:)
2009. aug. 19. 13:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ kik mennek és milyen alkalomból?
2009. aug. 19. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Szombaton lesz az esküvőm, pénteken érkeznek az anyósomék, és a többi rokon.
2009. aug. 19. 13:37
 4/7 anonim válasza:
Szia! Hozzá is 12-en jöttek a múlt héten. Én húslevest és pörköltet készítettem. Gyorsan összeraktam, ott tudtam hagyni főni, -pici babám van- mikor elkészültek, kifőztem a tésztát. Ezt általában mindenki szereti.
2009. aug. 19. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Lehet h én is ilyen egyszerű ételt készítek, mert másnap úgy is degeszre eszük magunkat. Köszi!
2009. aug. 19. 14:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Készíts gyümisalit, vagy kompótot desszertnek.

Előző nap meg tudod csinálni. Szombaton úgyis rengeteg süti lesz.

2009. aug. 19. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Borsos tokányt tarhonyával, tejfölös uborkasalátával. Ez is pöri féle, jól elfődögél magában, viszont a paradicsomtól, zöldpaprikától olyan jó kis nyári íze-hngulata van. És a vendégeid talán ritkán főznek ilyet otthon.


Recept (ez szerintem kb. 7-8 személynek elég, én fele adagból csinálom és 4 ember simán jóllakik):


Borsos tokány (eredeti)

Hozzávalók:

# 80 dkg bélszín vagy lábszár (én combból szoktam, az nem olyan drága, viszont tény hogy szárazabb),

# 10 dkg zsír,

# 15 dkg vöröshagyma,

# 4 dkg paradicsompüré,

# kevés fokhagyma,

# õrölt bors,

# majoránna,

# só,

# zöldpaprika,

# paradicsom


Elkészítése: A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk,

beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig fõzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem fõtte. Ezután kevés vizet adva hozzá fedõ alatt mérsékelt tûzön pároljuk. Ha a levét elfõtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne fõjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzá tesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, s ezzel puhára pároljuk. Tarhonyát, petrezselymes burgonyát vagy fõtt rizst adunk mellé, valamint savanyúságot. (én a tarhonyára esküszöm :)

Jó főzőcskézést és nagyon sok boldogságot kívánok!!! :)

2009. aug. 19. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!