Milyen ebédet főzzek holnap főzőtejszínből?
Szia!
Köszi a választ, de én konkrét receptre gondoltam, mert már unom, azt amit én szoktam csinálni. Valami újdonságot akarok csinálni.
Gomba+cukkini+husi füszeres tejszines szószban tésztára
sonkás-sajtos-tejszines szósz
30 dkg spagetti tészta
20 dkg szeletelt bacon szalonna
3dl főzőtejszin
10 dkg parmezán sajt
3 tojás sárgája
10 dkg pannónia sajt
pici olaj
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzöm majd félre teszem.
A szeletelt bacon szalonnát apróra eldarabolom és a pici olajon jó pirosra megsütöm.Ha túl sok zsírt engedett akkor leöntöm róla hogy ne legyen nagyon nehéz az étel.Mikor ezzel is megvagyok hozzá öntöm a tjszínt és a parmezán sajtot.Ha össze rottyant a sűrűségtől függően esetleg még egy kis tejet önthetek hozzá.Picit félre teszem és hagyon állni 1-2 percig majd hozzá keverem a tojás sárgáját.vissza rakom a tűzre és ha felfort kavarok rajta egy kicsit majd rá öntöm a kifőtt tésztát és össze keverem ovatosan.
Reszelt pannónia sajttal tálalom :)
Vagy csirkemell csíkokra vágva só,bors és sajt sajt sajt,mindezt rétegesen,
tejszinnel leöntve, sütőbe nagyon finom! sok sikert hozzá
szia! ha még nem döntöttél és van gombád én ajánlom a vadasgombát.ha kéred leírom.
a főzőtejszín pedig nem ugyanaz, mint a tejföl, mert nem
savanyított termék,vagyis friss tejszínből készült, csak 20 %-os én nem 30 %-os, ami már habtejszín.
üdv.-tejiparos-
Szia!
Még nem döntöttem, ezért légyszi írd le a receptet.
köszi
üdv. Csilla
Szia! irom a vadasgomba receptjét.
fél kg gombát szoktam, ennyihez szól a recept.
szóval egy közepes hagymát megdinsztelek, sózom és megpárolom rajta a cikkekre vágott gombát./nem vékony szeletekre, olyan harapnivaló legyen:)/. megszórom 2 főzőkanál liszttel, felengedem egy kis vízzel, hogy olyan szószos legyen és tovább főzöm. 2 közepes sárgarépát hasábokra vágok és a gombához adom. bele még két babérlevél, és fél citrom héjastól fölkarikázva.
ha megpuhult minden, a babért és citromot kidobom.
fölöntöm 2 dl főzőtejszínnel, pici cukorral és mustárral
ízesítem, borsozom.
olyan édeskés-savanykás pikánsnak kell lenni.
ha van időm zsömlegombócot, vagy krumplikrokettet csinálok
mellé, ha nincs akkor kifőtt tésztával is nagyon finom.
üdv-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!