Sertés comb csíkokból ebédet, de mit?
Rengeteg sertéscombot kaptunk (disznóvágás) és előkészítve fagyasztottam.
Szeletekbe, kockára vágva stb...
Ami sem kockának, sem szeletnek nem volt jó azt kicsi csíkokra vágtam.
Mit készíthetnék belőle?
Főételt szeretnék, nem levest.
Köszönöm előre is!
Szia!
Nekem vagy egy nagyon finom, házi csokitorta receptem.
Minden szülinapra ezt sütöm.
Tészta:
Külön szoktam sütni a lapokat, mert elvágni nehezebb.
4 tojás
4 ek. cukor
3 ek. liszt
1 sütőpor
egy kis olaj
Tojásokat szétválasztani, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverni
Tojásfehérjét kemény habbá verni
A piskótatésztát összeállítani:
Az olajat hozzáönteni a sárgájához, kikeverni alaposan, majd a fehérjét-sárgáját a liszttel felváltva összedolgozni, finoman forgatva, hogy a hab ne törjön össze.
3 lapot szoktam sütni (vajazott-lisztezett tepsiben)
Krém:
2 db egész tojás
2 ek liszt
20 dkg cukor (por vagy kristály mindegy)
3 ek. kakaópor
2 dl tej
1 cs. vaniliás cukor (ki is hagyható)
Mindent hidegen összekeverni (ne ijedj meg, nem lesz csomós) :D
Lassan el kell kezdeni, melegíteni-főzni addig amíg kemény krémmé nem áll össze.Ez kb. 10 perc.
Alját vakargatni kell, mert szeret odakapni.
Ha kész picit hűlni hagyni, majd belekeverni 10 dkg margarint.
HA nem lett elég kemény akkor zselatinnal lehet a sűrűségét beállítani.
Nagyon finom, a tészta nem lesz száraz, a krém pedig nem az a gej vajas....
Díszítéshez és dekor gyöngyöket szoktam használni (csináltam már playboy nyuszit és kalózhajót is :)
Marcipán masszából csináltam rózsacsokrot is
Érdemes kipróbálni, tényleg isteni, nem édes!
Jégcukor, saját krém...csak fantázia kérdése :)
Köszönöm az ötleteket!
:)
A csokitorta receptet egy kérdéssel feljebb szántam :)
Hentes tokány lesz az ebéd :)
Köszönöm még egyszer!
orosz ragu.
A tokányt zsíron megpárolod. (disznóhúst csal zsírral szabad főzni). Borssal,majorannával fűszerezed. 3-4 savanyú uborkát karikára vágva hozzáteszel,és 2-3 kanálnyi paradicsompürét is. Annyi húslevest öntesz hozzá,hogy ellepje. (Jó a kockából készített húslé is).
Mire a hús megfől,az uborka is szétfől. Ekkor beleöntesz 2 dl házitejfölt,vagy főzőtejszínt. Összeforralod és tésdtával,vagy burgonyapürével tálalod.
Fokhagymás tejfölös:
A csíkokra vágott húst pörgesd meg sóval (sertésmájból is szoktam, de azt ne sózd), forgasd át lisztben, majd abból kiszedve, bő zsírban (lapáttal néha belekavarsz) süsd meg.
Öntsd le a zsír nagyobb részét, csak a legalja maradjon a lábasban, ebbe önts: egy pohár tejfölbe kavarj lisztet, borsot, egy nagy adag zúzott fokhagymát, ezt öntsd a zsírmaradékba. Állandó kavargatás mellett hideg vízzel rögtön hígísd, lassú tűzön egy kicsit forrald át, majd a megsült husit (májat) rakd bele vissza és egy kicsit forrald össze. Főtt rizs, vagy főtt tészta a köret.
Gyors-vacsora:
Készíts egy adag szalma-krumplit, terítsd a tányér egyik felére, a másik felére a fenti módon megsütött húst (májat), majd a lisztbe forgass szálára vágott vöröshagymát, azt is süsd ropogós-pirosra, ezzel terítsd be a krumplit és a husit. Szórd meg a tetejét egy kis borssal és törtpaprikával. Nyami-nyami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!