Mondanátok könnyen/egyszerűen elkeszíthető süteményt vagy valami hasonló édességet?
Francia süti Madeleine
Hozzávalók 22,5 dkg liszt, 17,5 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 tk sütőpor, 4 tojás, 1 citrom héja reszelve, csipetnyi só + vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés Egy mély tálban, habverővel addig verjük a tojásokat és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, a citrom reszelt héját és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd jól elkeverjük. A tésztát kivajazott és kilisztezett madeleine-sütőformába (muffinsütőbe) adagoljuk úgy, hogy a formákat csak háromnegyedig töltjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (220 C) kb. 8 perc alatt sül meg.
Tipp Ha nincs speciális madeleine-formánk, vagy esetleg muffinformánk, természetesen tepsiben vagy tortasütőben is elkészíthetjük a süteményt, de akkor kissé hosszabb idő alatt sül meg.Az alaptésztát számos variációban készíthetjük, pl. ízesíthetjük marcipánnal, csokoládéval, mézzel, olajos magvakkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!