Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milli Mia Family Dessert-hez...

Milli Mia Family Dessert-hez hasonló otthon könnyen elkészíthető sütik/édességek receptjében szeretnék segítséget kérni?

Figyelt kérdés
Reklámozzák agyba-főbe ezt a Milli Mia Family Dessertet,ezért ma vettem egyet,és valóban isteni finom! Ám a reklám nagyon csalóka,ugyanis két embernek alig elég,s ehhez képest drága is.(400 FT) Viszont nagyon ízlett az egész családnak,ha tudnátok hasonló receptet írni,azt nagyon megköszönném!
2010. nov. 12. 23:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem ettem ilyet, nem tudom milyn az íze.

De azt nem lehet megcsinálni, hogy megfőzöd a pudingot (akármilyen ízűt) és azt öntöd "nyakon"valamilyen gyümölcsből készült öntettel.Pl epret, málmát turmixolod?

2010. nov. 12. 23:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

a panna cotta hasonlít hozzá:

KARAMELL PANNA COTTA

Hozzávalók:

3 lap zselatin, 12 deka porcukor, 2,5 deci tejszín, 20 deka Philadelphia jellegü krémsajt, 12 deka eper, 1 tk. porcukor, 2 ek. cukrozott mogyoró / Haselnusskrokant/

A zselatint hideg vízbe áztattam. Közben a porcukrot egy lábosban felolvasztottam, amikor világosbarna színe lett, beleöntöttem a tejszínt és addig forraltam kis lángon, sürün kevergetve, amíg a cukor újra el nem olvadt.

Lehúztam a tüzröl és beletettem a kinyomott zselatint. Összekevertem, majd egy kézi habverövel belekevertem a krémsajtot.

4, kis kb. 1 decis tálkába öntöttem és a hütöbe állítottam pár órára.

Az epret megmostam, kis kockákra vágtam és összekevertem a porcukorral. A panna cottát egy éles késsel körbe vágtam, egy pillanatra forró vízbe állítottam, majd kiborítottam.

Málnás panna cotta

2 személyre:

10 deka fagyasztott málna, 125 ml tejszín, 2,5 deka porcukor, 1 és 1/2 lap zselatin

A málnát a tejszínnel és a cukorral egy kis lábosban lassú tüzön kb. 10 percig felolvasztottam, majd egy botmixerrel püréztem.

Ez alatt a 10 perc alatt a zselatinlapokat hideg vízben felpuhítottam, majd hozzákevertem a meleg málnás tejszínhez.

Kis szilikon muffinformákba öntöttem, nekem 4 darab lett ebböl a mennyiségböl.

Kb. 1 óra után kb. fél órára betettem a mélyhütöbe. Így könnyebb volt kiborítani a formából.

más gyümölcsöt is használhatsz

2010. nov. 12. 23:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. nov. 13. 00:08
 4/8 kisnita ***** válasza:

Nekem egyszer apukám hozott, egyedül ettem meg és kevés volt :D 400 Ft-ért szerintem is baromi drága:S

Egy ismerősöm "fejlesztette ki" ezt a receptet, kicsit hasonlít rá, mondjuk nekem jobban ízlik és olcsóbb is. Ezekből a hozzávalókból kb 3x annyi lesz mint a Milli Mia.

-1cs. tejszín ízű puding por

-1 kis doboz hulala

-fél l tej (2,8%-os)

-pici citromlé

-ízlés szerint cukor, de a hulala is édes

Az öntethez: valamilyen lekvár és ugyan olyan gyümölcslé. (én meggy dzsemből csináltam és a Sió prémium meggy itókából)

Megfőzöd a pudingot, felvered a hulalát és a kihűlt pudinghoz adod, bele kevered a citromlevet, esetleg ízlés szerint cukrot.

Hideg vízzel kiöblített pohárba öntöd és legalább 2 órára hűtőbe teszed, utána szépen ki lehet fordítani a pohárból. Tetejére az öntet és kész is.

Az állaga nagyon hasonlít rá, kb olyan tömörségű, kicsit rezgős, de az íze jobb szerintem.

2010. nov. 13. 11:18
 5/8 kisnita ***** válasza:
Ja és az öntet úgy készül, hogy összeforralod a dzsemet a gyümölcslével, hidegen és melegen is fogyasztható és palacsintához is finom.
2010. nov. 13. 11:20
 6/8 anonim válasza:

A kis doboz hulala mekkora kiszerelést takar?

A fél1 tej, az fél litert jelent? Köszönöm előre is:)

2011. febr. 28. 18:30
 7/8 A kérdező kommentje:
A kis dobozos hulala 2 decis.
2011. febr. 28. 20:28
 8/8 kisnita ***** válasza:
Igen 2 dl-s és 1/2 L tej :) A kicsi L betű 1-esnek tűnik :)
2011. febr. 28. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!