Milli Mia Family Dessert-hez hasonló otthon könnyen elkészíthető sütik/édességek receptjében szeretnék segítséget kérni?
Én még nem ettem ilyet, nem tudom milyn az íze.
De azt nem lehet megcsinálni, hogy megfőzöd a pudingot (akármilyen ízűt) és azt öntöd "nyakon"valamilyen gyümölcsből készült öntettel.Pl epret, málmát turmixolod?
a panna cotta hasonlít hozzá:
KARAMELL PANNA COTTA
Hozzávalók:
3 lap zselatin, 12 deka porcukor, 2,5 deci tejszín, 20 deka Philadelphia jellegü krémsajt, 12 deka eper, 1 tk. porcukor, 2 ek. cukrozott mogyoró / Haselnusskrokant/
A zselatint hideg vízbe áztattam. Közben a porcukrot egy lábosban felolvasztottam, amikor világosbarna színe lett, beleöntöttem a tejszínt és addig forraltam kis lángon, sürün kevergetve, amíg a cukor újra el nem olvadt.
Lehúztam a tüzröl és beletettem a kinyomott zselatint. Összekevertem, majd egy kézi habverövel belekevertem a krémsajtot.
4, kis kb. 1 decis tálkába öntöttem és a hütöbe állítottam pár órára.
Az epret megmostam, kis kockákra vágtam és összekevertem a porcukorral. A panna cottát egy éles késsel körbe vágtam, egy pillanatra forró vízbe állítottam, majd kiborítottam.
Málnás panna cotta
2 személyre:
10 deka fagyasztott málna, 125 ml tejszín, 2,5 deka porcukor, 1 és 1/2 lap zselatin
A málnát a tejszínnel és a cukorral egy kis lábosban lassú tüzön kb. 10 percig felolvasztottam, majd egy botmixerrel püréztem.
Ez alatt a 10 perc alatt a zselatinlapokat hideg vízben felpuhítottam, majd hozzákevertem a meleg málnás tejszínhez.
Kis szilikon muffinformákba öntöttem, nekem 4 darab lett ebböl a mennyiségböl.
Kb. 1 óra után kb. fél órára betettem a mélyhütöbe. Így könnyebb volt kiborítani a formából.
más gyümölcsöt is használhatsz
Nekem egyszer apukám hozott, egyedül ettem meg és kevés volt :D 400 Ft-ért szerintem is baromi drága:S
Egy ismerősöm "fejlesztette ki" ezt a receptet, kicsit hasonlít rá, mondjuk nekem jobban ízlik és olcsóbb is. Ezekből a hozzávalókból kb 3x annyi lesz mint a Milli Mia.
-1cs. tejszín ízű puding por
-1 kis doboz hulala
-fél l tej (2,8%-os)
-pici citromlé
-ízlés szerint cukor, de a hulala is édes
Az öntethez: valamilyen lekvár és ugyan olyan gyümölcslé. (én meggy dzsemből csináltam és a Sió prémium meggy itókából)
Megfőzöd a pudingot, felvered a hulalát és a kihűlt pudinghoz adod, bele kevered a citromlevet, esetleg ízlés szerint cukrot.
Hideg vízzel kiöblített pohárba öntöd és legalább 2 órára hűtőbe teszed, utána szépen ki lehet fordítani a pohárból. Tetejére az öntet és kész is.
Az állaga nagyon hasonlít rá, kb olyan tömörségű, kicsit rezgős, de az íze jobb szerintem.
A kis doboz hulala mekkora kiszerelést takar?
A fél1 tej, az fél litert jelent? Köszönöm előre is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!