Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet megtanulni a...

Hogyan lehet megtanulni a "sózás művészetét"?

Figyelt kérdés

Évek óta főköz, és nem is rosszul, de a sóval nem vagyunk összebarátkozva. Bizonyos ételeket rendszeresen vagy elsózok, vagy sótlanra csinálok. Pedig ugyanazt a kanalat használom.

Tészta, rizs a fő "ellenségek".

Nincs valami trükk erre?



2013. jún. 6. 13:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem a kanál a hibás : Én pl évekóta ugyan azt márkájú sót veszem ,és valamiért az egyik zacskóból kevesebb kell a másikból több. Inkább mindig kevesebbet tegyél bele amikor főzöl ,mert utána még lehet sózni : Ha kész az étel akkor kóstold meg és érezni fogod ,hogy kell vagy nem még sózni :
2013. jún. 6. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát ige. Csak pl. a tésztát nem nagyon lehet utána sózni, vagy legalábbis akkor is érezni, hogy belül tök sótlan...
2013. jún. 6. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
nem kanállal kell sózni! el kell felejteni. kézzel sózunk, érzésre. kóstolgatjuk az ételt, ha kell pótoljuk a sót. ilyen egyszerű.
2013. jún. 6. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Te kóstolgatod a tészta főzővizét vagy a rizsét, miközben főzöd?

A kanalamról amúgy nem mondok le, picike fa kanálka. A "csipettől" jobban ki vagyok akadva, hogy az vajon mennyi...

:o)


Amúgy meg én is kóstolgatok, de pl. fasírtat sem szoktam a nyers hús meg tojás miatt...

2013. jún. 6. 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:

A sók sem egyformán "sóznak ". mindegyiket ki kell tapasztalni, és az sem biztos, hogy a kiskanalad mindenre megfelelő.

Senki sem kóstolja meg a tészta főzővizét, és a rizshez is a már kitapasztalt só mennyiséget teszi.ezért nem érdemes lehurrognod a korábbi válaszadót.

Ha olyan jól főzöl, mint, ahogy írod, akkor tudod, hogy trükk nincs csak saját tapasztalat.

2013. jún. 6. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 lencsefőzelék ***** válasza:

Azért nem egyformán sósak a sók, mert különböző a kálium-klorid tartalmuk.

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=9R03_qOi3V4

http://www.youtube.com/watch?v=tW7-AVQLIBY

[link]

Én patikai NaCl-t vagy tuzlai sót használok, ez utóbbinak 99-99,5 % a nátrium-klorid tartalma. Szerbiában a legolcsóbb. Sajnos ebben is van E536, vagyis kálium-ferro-cianid mint csomósodásgátló, úgyhogy én inkább utólag sózok ezzel, mert hő hatására kiválhat belőle a vas, és maradna egy kis ciánkáli, ami nem épp a legegészségesebb dolog. :)

2013. jún. 7. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!