Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fontos. Segítene?!

Fontos. Segítene?!

Figyelt kérdés
Eléggé kezdő vagyok a konyhában és egy egész csirkét kell megsütnöm.hogy kell fűszerezni? hogy süssem?("fedő"vagy celofánnal).Köszönöm a válaszokat előre is.
2013. jún. 2. 09:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha egyben kell sütnöd, akkor azt már jó lett volna előző este besóznod, egyéb fűszerekkel megszórnod, hogy valóban átvegye az ízét. Ha feldarabolod, és akkor sózod-fűszerezed, akkor is kell neki, vagy legalábbis én szoktam hagyni kb. egy órát, míg átjárja a só.

Rakd tepsibe, egy kis zsír alá + egy kis vízzel meglocsolod, és alufóliával borítod be, úgy rakod a sütőbe. Az alufólia addig marad rajta, amíg - villával beleszúrsz - és puhának érzed. Akkor az alufóliát leszeded, és megvárod míg a husi szépen mindenütt megpirul. Persze ehhez forgatni is kell.

Ha egyben sütöd, akkor kb. egy óra mulva nézd meg, hogy puha-e már, ha feldaraboltad, akkor kb. 25-30 perc is elég neki, attól függ, hogy milyen öreg, ill. milyen hőfokon sütöd.

2013. jún. 2. 10:19
 2/3 biaaa3 válasza:
Ez attól is függ, hogy milyen "öreg" a csirkéd, hogy valóban csirke-e vagy esetleg már tyúk. De ha rendesen megtisztítottad, eltávolítottál mindent róla ami nem odavaló és átmostad. Szórd be sz egész csirkét egy kis sóval, (tényleg kevéssel, mert a fűszersó nagy része konyhasó, a só után én "Lucullus ropogós csirkefalatok" fűszersóval szoktam beszórni. Egy egész csirkére egy zacskó nyugodtan rámehet. Alá egy kis zsírt szoktam tenni (legfinomabb az a zsír amiben már előtte sütöttél csirkét, de ha ilyen nincs akkor a sima sertészsír is jó) Ezt takard le valamivel, és időnként nézz rá, egy hegyes késsel szúrd meg a csirkét, ha könnyen belemegy a kés akkor átpuhult. Ekkor vedd le róla a fedőt/fóliát, és hagyd még bent a sütőben, hogy megpiruljon. Közben forgasd majd meg, hogy minden oldala szép piros legyen.
2013. jún. 2. 13:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget.:) elnézést de tegnap már nem volt időm vissza írni.:( UI.:első próbálkozásra szuper lett..:)
2013. jún. 3. 22:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!