Gesztenyés csirkét készített már valaki? Hogyan kell elkészíteni?
Én igy szoktam:
Gesztenyés töltött csirke
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
25 dkg gesztenyemassza,
15 dkg gomba,
1/2 dl konyak,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 dl tej,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A gombát megtisztítom és nagyon apróra vágom. 2 dkg vajon sóval, borssal, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ha kihűlt, összekeverem a felvert tojással, a tejjel, a gesztenyemasszával, a konyakkal és a tisztított, szétzúzott fokhagymával. A csirke fellazított bőre alá töltöm a gesztenyés tölteléket. A maradék vajjal egy tűzálló tálat kikenek, a szárnyast belefektetem, és a már megsózott bőrét kevés olvasztott vajjal átkenem. Befedve puhára sütöm, majd fedő nélkül mindkét oldalát megpirítom. Tejszínes-petrezselymes kukorica a körete, amit úgy készítek, hogy a gyorsfagyasztott, morzsolt kukoricát kevés vajon átforgatom, majd 1 dl tejszínnel besűrítem és petrezselyemzölddel, borssal ízesítem. A felszeletelt csirke mellé teszem.
Vagy mikor nem akarok egész csirkéből hanem mellehusából akkor azt igy készitem el:
Gesztenyés csirkemell
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott)
4 nagy csirkemellfilé
2 kiskanál sütőmargarin
20 dkg darált sertéshús
1 tojás
1/2 dl tejszín
3 evőkanál olaj
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyom kiengedni, majd villával jól szétnyomkodom. A húst megmosom, konyhai papírtörlővel szárazra törölöm, és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetem.
Elkészítés:
1. A darált húshoz keverem a tojást, a tejszínt, megsózom, borsozom, és beledolgozom az előkészített gesztenyemasszát.
2. A hússzeletekre elosztom a tölteléket, összegöngyölöm, fogvájóval vagy hústűvel megtűzöm, és sóval, borssal bedörzsölöm. A sütőt 180 C-fokra előmelegítem.
3. Serpenyőben felforrósítom az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütöm.
4. Tűzálló tálba teszem, leöntöm a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntök alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára párolom (25-30 perc). Időnként a fólát megemelve a levével meglocsolom.
5. Amikor a hús megpuhult leveszem a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítom.
Köretnek: sült burgonyát, ízlés szerinti salátát kínálok hozzá.
Ezt a ketött szoktam csinálni. de nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!