Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gesztenyés csirkét készített...

Gesztenyés csirkét készített már valaki? Hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
2009. okt. 5. 20:21
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Én igy szoktam:



Gesztenyés töltött csirke


Hozzávalók:

1 közepes nagyságú csirke,

25 dkg gesztenyemassza,

15 dkg gomba,

1/2 dl konyak,

5 dkg vaj,

1 tojás,

1 dl tej,

1 gerezd fokhagyma,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

ízlés szerint só.



Elkészítés:


A gombát megtisztítom és nagyon apróra vágom. 2 dkg vajon sóval, borssal, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ha kihűlt, összekeverem a felvert tojással, a tejjel, a gesztenyemasszával, a konyakkal és a tisztított, szétzúzott fokhagymával. A csirke fellazított bőre alá töltöm a gesztenyés tölteléket. A maradék vajjal egy tűzálló tálat kikenek, a szárnyast belefektetem, és a már megsózott bőrét kevés olvasztott vajjal átkenem. Befedve puhára sütöm, majd fedő nélkül mindkét oldalát megpirítom. Tejszínes-petrezselymes kukorica a körete, amit úgy készítek, hogy a gyorsfagyasztott, morzsolt kukoricát kevés vajon átforgatom, majd 1 dl tejszínnel besűrítem és petrezselyemzölddel, borssal ízesítem. A felszeletelt csirke mellé teszem.



Vagy mikor nem akarok egész csirkéből hanem mellehusából akkor azt igy készitem el:


Gesztenyés csirkemell



25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott)

4 nagy csirkemellfilé

2 kiskanál sütőmargarin

20 dkg darált sertéshús

1 tojás

1/2 dl tejszín

3 evőkanál olaj


A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyom kiengedni, majd villával jól szétnyomkodom. A húst megmosom, konyhai papírtörlővel szárazra törölöm, és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetem.


Elkészítés:

1. A darált húshoz keverem a tojást, a tejszínt, megsózom, borsozom, és beledolgozom az előkészített gesztenyemasszát.

2. A hússzeletekre elosztom a tölteléket, összegöngyölöm, fogvájóval vagy hústűvel megtűzöm, és sóval, borssal bedörzsölöm. A sütőt 180 C-fokra előmelegítem.

3. Serpenyőben felforrósítom az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütöm.

4. Tűzálló tálba teszem, leöntöm a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntök alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára párolom (25-30 perc). Időnként a fólát megemelve a levével meglocsolom.

5. Amikor a hús megpuhult leveszem a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítom.

Köretnek: sült burgonyát, ízlés szerinti salátát kínálok hozzá.



Ezt a ketött szoktam csinálni. de nagyon finom.

2009. okt. 6. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!