Miért lesz darabos a madártejem sárga része?
A tojásos verziót csinálom, mert az szénhidrátszegény és a diétámba belefér, de mindig összeugrik a tojássárgája és darabos lesz a szójatej, pedig le veszem a gázt mielőtt beleöntöm és közben folyamatosan kavarom. Másnak is ilyen, vagy én csinálom rosszul? Adnátok tippeket?
A válaszokat előre köszönöm! :)
Elöször a tojássárgáját keverd el kevés tejjel (meg esetleg cukorral, ha édesen akarod) egy höálló tálban, utána ebbe öntsd a HIDEG tejet.
Egy másik lábasban forralj vizet, amikor forr, a tojásos-tejes tálat tedd rá, és a göz fölött állandóan kevergetve fözd sürüre.
Ha a forró tejbe teszed a tojássárgáját, akkor az azonnal megfö, és többé nem lehet simára keverni.
a kikevert cukros tojássárgáját a meleg tejjel először hőkiegyenlítni kell. kanalanként kell adagolni hozzá a meleg tejből, habverővel keverni, és utána kell beleönteni a nagyon csendesen fővő tejbe. habverővel kell gyorsan simára keverni, és ahogy sűrűsödik már le is kell húzni a tűzről.
utána is érdemes még a habverővel kevergetni, hogy sima egynemű maradjon.
egy egyszerű kézi drótos habverő csodákra képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!