Hogyan kell bármilyen húst tepsiben, konyhai sütőben megsütni alufólia használata nélkül?
A tv műsorokra ne adj, mert összevágott jeleneteket mutatnak, így nem tudjuk mennyi idő alatt sült meg.
én csak fiatal csirkét töltve, vagy natúr szoktam fólia nélkül sütni.
markánsabb húsoknak kell zsiradék, kis víz és alufólia, hogy omlósak, puhák legyenek, pláne, ha csontosak.
ha teljesen villapuhák, utána rá lehet pirítani és , ha odafigyelünk nem is fognak kiszáradni.
Alacsonyabb hőmérsékleten, több vízzel, gond nélkül meg lehet sütni.
De egyszerűbb alufóliával.
Combot igen, de inkább csak parázson, lassan, és letakarva. Egy csirkecombot minimum 15 percig kell sütni.
De amúgy maga a technológia elég rossz!
Bő zsiradékban egy ekkora húst minden védelem nélkül nem lehet megsütni. Kiszárad, megég, alkalmatlan rá.
Ezért találták ki a bundázást (értsd: rántott csirke) mert a bunda alatt gőzben puhul fel a hús, és csak a sütés vége felé, mikor megsült a bunda, akkor kezd sülni a hús.
Tepsiben nyilt lángon ugyanúgy kevés olaj kell, több víz, letakarni, és úgy párolni. Ha felpuhult, utána lehet pirítani, sütni akár tepsi nélkül, rostlapon is.
Cs. combot esetleg teljesen kinyitva hogy 3-4 mm legyen a legvastagabb húsrész, meg lehet így sütni. De teljesen egészben nem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!