Sütőtököt lehet sütni tepsiben alufólia nélkül?
Alufólia nem kell.
Tegyél alá bármilyen "fényes" újságlapot a mosogatás megkönnyítése miatt. A tacskó és társai reklámújságjai erre kimondottan alkalmasak.
Full gáz, és vagy másfél óra türelem kell még hozzá.
Szerintem meg éppen semmi nem kell alá. Sokáig én is úgy sütöttem, hogy alufóliát tettem a tepsibe, és arra a tököt. Aztán, mivel olyan nagy a tepsim, hogy két darab alufólia kellett alá, a fóliák találkozásánál aláfolyt a tökből kisülő cukor szirup. Úgy odaégett a fóliával együtt, hogy az odaragadt kis darab fóliát alig birtam lakaparni. Pontosabban nem is bírtam, jól bedühödtem engedtem rá melegvizet, és ott hagytam ázni.
Gyönyörűen leázott. :)
Ebből aztán azt a következtetést vontam le, hogy akkor ha az egész cukorszirup a tepsibe folyik, akkor az is ugyanilyen szépen fel fog ázni vizzel, és megspórolom a fóliát.
És azóta így teszek.
Nem kell órákig áztatni, tényleg nagyon hamar feloldódik, éppen csak le kell öblíteni, semmi kapargatás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!