Főz itt még valaki kockák és ételízesítők nélkül?
Szerintem ez őrjítő. Olvas az ember egy receptet, és a 2. de legkésőbb a 3. hozzávaló: Maggi kocka, ételízesítő...
Miért kell elrontani az ételeket? Ettetek ti egyáltalán még olyan ételt, ami nincs agyonnátriumglutamátozva?
Pl. egy sárgaborsófőzelékben mi a csudát keres leveskocka?????
Nem mondom, hogy én néha nem használom, de azért azt már nagyon túlzásnak tartom, hogy egyesek szerint ezek nélkül nem lehet finom ételt főzni.
Pedig pont az a finom, amiben nincsenek ilyen vacakok.
Szerintem a főzés arról szól, hogy amennyire csak lehet, természetes hozzávalókból ízbombát varázsolunk. Miért vannak a fűszerek? Aki ezt csak kockákkal tudja elérni, az tud egyáltalán főzni?
Vagy rosszul gondolom?
Ez tetszik:D
Végre egy kis balhé :DD
A kérdezőt valószínűleg eltartja a férje, és nem kell dolgoznia csak hárpiáskodnia....már kezdem ezt hinni, komolyan XD..amiket itt a vége felé levág...
mert elején oké volt h kiakad ezeken a recepteken...de hogy másokat sértegessen és beszálljon...
gondolom azért az ő életében se stimmel valami...
( amit talán tényleg bizonyít az is, hogy ez neki ekkora gond...mert az. A kérdésbőől nem tűnt annak, de a vitából igen.)
Tájékoztatásul közlöm, hogy ezt akartam elmondani, én itt befejztem, fröcsöghettek rám, de jobb ha lehűtöd magad előtte, mert már nem fogom visszanénzi ezt a kérdést, a rá érkező válaszokat...
Mivel élelmiszer ipari iskolába jártam, azt hiszem jobban tudom, hogy mi van egy leveskockában, és amelyik olyan, nem sok valódi tápanyagot tartalmaz, hanem mű dolgokat. (ízfokozók, színezőanyag, illat módosító, stb)
Felőlem lepontozhattok, attól még igaz marad. :)))
Hiába pontozod le a neked nem tetsző válaszokat, amint láthatod, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Ténylegesen egy unatkozó, lakásból ki-nem lépő háziasszony vagy, aki már nem tudja mivel szórakoztatni magát, mint hogy a leveskocka kontra világfájdalom probléma.
Ajánlatom: vedd fel a legszebb ruhádat és menj be a városba, vagy a faluba a főtérre, nézelődj, ülj be egy moziba, igyál meg egy kapucsinót, sétálj, vagy vidd el a gyereket állatkertbe, vagy ha nincs csinálj egyet, a lényeg, hogy kicsit szocializálódni kéne és akkor majd te sem fogod ennyire rosszul érezni magad a bőrödben mint most. Hidd el megéri.
Én szerintem aki azt mondja,hogy nem főz kockákkal,delikáttal az hazudik!!Ugyanis a mai világban egy jó adag leves elkészítéséhez legalább egy ezresbe kerül a friss zöldség....és nem csak egyszer főz az ember egy héten!Nem mindenkinek telik minden nap fűszernövényekre..
Egy jó pörkölt milyen ízesítés nélkül??
Akinek telik rá,főzzön...akinek meg nem,az meg örül a kockának is!!
Én pl bevásárlásnál mindig elolvasom az összetételt és ejtem is vissza a polcra a nátrium glutamát vagy "ízfokozó" tartalmú élelmiszereket.
Attól kapok broáf-"hányásos rosszullétet" hogy a szemét köcsög pénzéhes élelmiszerlobby nem akar hagyni választási lehetőséget, hogy én, aki fizetek, eldönthessem, hogy akarom-e szennyezni magam glutamáttal vagy sem. Ez a baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!