Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főz itt még valaki kockák és...

Főz itt még valaki kockák és ételízesítők nélkül?

Figyelt kérdés

Szerintem ez őrjítő. Olvas az ember egy receptet, és a 2. de legkésőbb a 3. hozzávaló: Maggi kocka, ételízesítő...

Miért kell elrontani az ételeket? Ettetek ti egyáltalán még olyan ételt, ami nincs agyonnátriumglutamátozva?

Pl. egy sárgaborsófőzelékben mi a csudát keres leveskocka?????

Nem mondom, hogy én néha nem használom, de azért azt már nagyon túlzásnak tartom, hogy egyesek szerint ezek nélkül nem lehet finom ételt főzni.

Pedig pont az a finom, amiben nincsenek ilyen vacakok.

Szerintem a főzés arról szól, hogy amennyire csak lehet, természetes hozzávalókból ízbombát varázsolunk. Miért vannak a fűszerek? Aki ezt csak kockákkal tudja elérni, az tud egyáltalán főzni?

Vagy rosszul gondolom?

2009. okt. 4. 11:25
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
79%

Én nagyon ritkán használok ilyet. Viszont nekem vannak alaplevem a mélyhűtőben lefagyasztva.

Ha az eredeti recepteket olvasod, akkor ott az szerepel, hogy "öntsd fel marha/csirke alaplével".

Ezt lehet jól-rosszul helyettesíteni leveskockával.

Én inkább a maradék csontból, leeső húsból zöldséggel alaplét főzök és decinként lefagyasztom. Ha kell, akkor csak bele kell dobni az ételbe.

2009. okt. 4. 11:33
 2/29 anonim ***** válasza:
82%

Én ledaráltam egy kiló répát, egy kiló petrezselymet, karalábét káposztát, zellert, stb, eltettem sóban. Ha semmi nincs itthon, akkor ebből teszek a levesbe.

Az a baj, a gyökérzöldségek egy panelben kinn megfonnyadnak, a hűtőben megfeketednek, mert az eladó túlhűtötte.Annyi helyem nincs, hogy homokos ládákat tartsak, és meleg is van.

2009. okt. 4. 11:33
 3/29 anonim ***** válasza:
75%

Figyelj! A gyerekem egy koleszban lakik. Nincs pénze. 2 m2 jut rá. A közös konyha egy emeletnyi diákra van, és 3 hűtő összesen.

Ha felolvaszt egy kockát egy deci tejjel, 3 perc alatt s 8 percig főzi a tésztát, s ráönti azt a szószt, akkor vizsgaidőszakban is evett meleget, s 20 ft-ból, és 10 perce csak van.

Majd itthon feltápláljuk.

2009. okt. 4. 11:36
 4/29 A kérdező kommentje:
Na igen, meg lehet ezt oldani. De komolyan, lassan sírva fakadok az említett receptektől. :(
2009. okt. 4. 11:36
 5/29 anonim ***** válasza:
81%
Aki ritkán főz, az nem tud otthon zellerleveleket tárolni, meg lestyánágakat. Aki nap mint nap főz egy családra, az meg úgyis rendes ételt készít.
2009. okt. 4. 11:37
 6/29 anonim ***** válasza:
66%
Ne sírjál! Főzz rendes ételeket, és nyiss egy gasztroblogot! Pl a gmailban nyithasz, ingyen. És ott hintsed az ígét, tényleg nem jó porból építkezni, mert nájlongyerekek leszünk. De az internet eljut sok fiatal háziasszonyhoz is, írd le, hogyan lehet tápláló, ízletes ételeket készíteni! Akár felteheted a saját receptjeidet!
2009. okt. 4. 11:40
 7/29 A kérdező kommentje:

Szoktam feltenni recepteket...

Itt most nem arról van szó, hogy egy kollégista gyerek, aki nem is tud főzni, megeszi a kockalevest.

Hanem arról, hogy családanyák, akik egész nap otthon vannak, és ráérnek főzni a családjukra, mégis pl. olyan levest készítenek, amiben a fő hozzávaló a kocka.

2009. okt. 4. 11:42
 8/29 A kérdező kommentje:
Arra lennék kíváncsi, hogy miért gondolják úgy, hogy a répa, gyökér stb mellé még FELTÉTLENÜL kell a kocka is? Na, értitek?
2009. okt. 4. 11:44
 9/29 anonim ***** válasza:
72%
Én, ha egy receptben ott tartok, hogy "leveskocka", megdöbbenek és már nem is olvasom tovább. Az előfordul, hogy ha gyorsan valami melegre vágyom, megeszem egy jobb fajta zacskóslevest, de hogy a saját házi főztömet ráadásul nem is finom műízzel rontsam el?! Van annyi fűszer, hogy erre nincs is szükség.
2009. okt. 4. 12:01
 10/29 anonim ***** válasza:
74%

Sajnálni tudom azokat az embereket, akik kockából készítenek kaját, pl. a koleszosokat. (valahol megértem, de azért baj, hogy itt tart a világ)

Nem az a baj, hogy nem lakik jól, lefogy, hanem, hogy sokszor rengeteg műanyag van ezekben, kémiai adalékanyagokból áll az egész, és úgy tönkre teszi a szervezetet, hogy csak na.

2009. okt. 4. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!