Főz itt még valaki kockák és ételízesítők nélkül?
Szerintem ez őrjítő. Olvas az ember egy receptet, és a 2. de legkésőbb a 3. hozzávaló: Maggi kocka, ételízesítő...
Miért kell elrontani az ételeket? Ettetek ti egyáltalán még olyan ételt, ami nincs agyonnátriumglutamátozva?
Pl. egy sárgaborsófőzelékben mi a csudát keres leveskocka?????
Nem mondom, hogy én néha nem használom, de azért azt már nagyon túlzásnak tartom, hogy egyesek szerint ezek nélkül nem lehet finom ételt főzni.
Pedig pont az a finom, amiben nincsenek ilyen vacakok.
Szerintem a főzés arról szól, hogy amennyire csak lehet, természetes hozzávalókból ízbombát varázsolunk. Miért vannak a fűszerek? Aki ezt csak kockákkal tudja elérni, az tud egyáltalán főzni?
Vagy rosszul gondolom?
Én nagyon ritkán használok ilyet. Viszont nekem vannak alaplevem a mélyhűtőben lefagyasztva.
Ha az eredeti recepteket olvasod, akkor ott az szerepel, hogy "öntsd fel marha/csirke alaplével".
Ezt lehet jól-rosszul helyettesíteni leveskockával.
Én inkább a maradék csontból, leeső húsból zöldséggel alaplét főzök és decinként lefagyasztom. Ha kell, akkor csak bele kell dobni az ételbe.
Én ledaráltam egy kiló répát, egy kiló petrezselymet, karalábét káposztát, zellert, stb, eltettem sóban. Ha semmi nincs itthon, akkor ebből teszek a levesbe.
Az a baj, a gyökérzöldségek egy panelben kinn megfonnyadnak, a hűtőben megfeketednek, mert az eladó túlhűtötte.Annyi helyem nincs, hogy homokos ládákat tartsak, és meleg is van.
Figyelj! A gyerekem egy koleszban lakik. Nincs pénze. 2 m2 jut rá. A közös konyha egy emeletnyi diákra van, és 3 hűtő összesen.
Ha felolvaszt egy kockát egy deci tejjel, 3 perc alatt s 8 percig főzi a tésztát, s ráönti azt a szószt, akkor vizsgaidőszakban is evett meleget, s 20 ft-ból, és 10 perce csak van.
Majd itthon feltápláljuk.
Szoktam feltenni recepteket...
Itt most nem arról van szó, hogy egy kollégista gyerek, aki nem is tud főzni, megeszi a kockalevest.
Hanem arról, hogy családanyák, akik egész nap otthon vannak, és ráérnek főzni a családjukra, mégis pl. olyan levest készítenek, amiben a fő hozzávaló a kocka.
Sajnálni tudom azokat az embereket, akik kockából készítenek kaját, pl. a koleszosokat. (valahol megértem, de azért baj, hogy itt tart a világ)
Nem az a baj, hogy nem lakik jól, lefogy, hanem, hogy sokszor rengeteg műanyag van ezekben, kémiai adalékanyagokból áll az egész, és úgy tönkre teszi a szervezetet, hogy csak na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!