Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Savanyútojás receptet ismer...

Savanyútojás receptet ismer valaki?

Figyelt kérdés
A nagymamám csinált régen nagyon finomat, paprika volt benne, babérlevél és ecet, olyan színe volt, mint a tojáslevesnek. Sajnos ő már nincs olyan jól, hogy elmondja a receptet, de talán valaki ismer nagyon hasónlót. Mindenhol a tejfölös verziót látom, de az nem ugyanaz. De szerintemezt ishabarni kell a rántás után.

#tojás #főzés #Savanyútojás
2013. máj. 23. 10:38
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

Nálam a tojásos-leves:

Rántást törtpaprikával megszórva felengedem, majd sót, babérlevelet, köménymagot, zúzott fokhagymát és nagyon apróra vágott (reszelt) vöröshagymát is, de keveset teszek bele. Ha felforrt, néhány szem krumpli feldarabolva, egy kis karikára szelt répa-gyökér bele. Amikor ezek megfőttek benne, a felvert tojást belecsorgatom pár percig forralom és kész. Leginkább már közvetlenül tálalás előtt ízesítem ecettel, vagy citromlével.

Ha tartalmasabbat akarok, a benne-levők félfövésben, akkor ütök bele egész tojásokat, és amikor már azok is megfőttek, a felvert tojást csak akkor csurgatom bele = buggyantott tojásos leves!

2013. máj. 23. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Csinálsz egy sima tojás levest és attól lesz savanyú, hogy ecet van benne.

Köménymagot száraz fazékban kipattogtatsz majd öntesz hozzá olajat. Tehetsz bele apróra vágott hagymát is de nem muszáj. Aztán teszel hozzá lisztet majd ezt jól elkevered, utána leveszed a tűzről és szórsz hozzá pirospaprikát ezt is jól elkevered majd vissza a tűzre és felöntöd vízzel, azután ecet, tojás, babérlevél, só, bors meg amit akarsz belerakhatsz és összefőzöd.


Nem kell bele tejföl, se habarás.

2013. máj. 23. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Norandi válasza:
100%
Olajon megpirítod a lisztet,teszel bele pirospaprikát,sót,babérlevelet.utána felöntöd annyi vízzel,hogy főzelékállagú legyen. Teszel bele ecetet,és óvatosan beleengeded a tojást. Ha megfőtt a tojás,kész is van. :) a tojásos leves teljesen más! Az én mamám is sokat csinált.
2013. máj. 23. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, az utolsó hasonló lehet :)
2013. máj. 23. 12:21
 5/9 doboszoli ***** válasza:

Hármas a nyerő nálam is.

A köményes tojásleves más. Ez a "buggyantott" fazon.

2013. máj. 23. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ugyan az a 3! A köménymagos tojás leves is buggyantott tojás leves!
2013. máj. 24. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
De szó sincs tojáslevesről. Szerintem köménymag se nagyon volt benne, esetleg egy kevés. Krumpli répa biztos nem, anyukám szerint viszon kell habarni. Rántás volt, paprika, ecet, babérlevél, egész tojások. A csurgatott tojásnak nincs semmi értelme.
2013. máj. 24. 18:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem csurgatod bele a levesbe a tojást, hanem belepottyantod, úgy, hogy egybe maradjon és nem kevered addig meg amíg szépen a tojások egyben nem fognak maradni.
2013. máj. 26. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, csináltam már tojáslevest :)
2013. máj. 27. 10:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!