Savanyútojás receptet ismer valaki?
Nálam a tojásos-leves:
Rántást törtpaprikával megszórva felengedem, majd sót, babérlevelet, köménymagot, zúzott fokhagymát és nagyon apróra vágott (reszelt) vöröshagymát is, de keveset teszek bele. Ha felforrt, néhány szem krumpli feldarabolva, egy kis karikára szelt répa-gyökér bele. Amikor ezek megfőttek benne, a felvert tojást belecsorgatom pár percig forralom és kész. Leginkább már közvetlenül tálalás előtt ízesítem ecettel, vagy citromlével.
Ha tartalmasabbat akarok, a benne-levők félfövésben, akkor ütök bele egész tojásokat, és amikor már azok is megfőttek, a felvert tojást csak akkor csurgatom bele = buggyantott tojásos leves!
Csinálsz egy sima tojás levest és attól lesz savanyú, hogy ecet van benne.
Köménymagot száraz fazékban kipattogtatsz majd öntesz hozzá olajat. Tehetsz bele apróra vágott hagymát is de nem muszáj. Aztán teszel hozzá lisztet majd ezt jól elkevered, utána leveszed a tűzről és szórsz hozzá pirospaprikát ezt is jól elkevered majd vissza a tűzre és felöntöd vízzel, azután ecet, tojás, babérlevél, só, bors meg amit akarsz belerakhatsz és összefőzöd.
Nem kell bele tejföl, se habarás.
Hármas a nyerő nálam is.
A köményes tojásleves más. Ez a "buggyantott" fazon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!