Tudtok receptet egy db pizzatésztához?





Én ebből szoktam csinálni:
20 deka lisztet kimérek, belereszelek fél kockaélesztőt. Ehhez megy 2 evőkanál olaj, 2 mokkáskanál cukor 2 mokkáskanál só, és szükség szerinti víz.
Összegyúrom, majd kinyújtom tepsi méretre.
Rá pizzakrém megy, apróra kockázott szalámi, kukorica, füstölt sajt kockázva+reszelve (csak kevés az íze miatt) tetejére trappista.
Ez úgy 2 főre szokott elég lenni. Ha többen vagytok, akkor lisztet és élesztőt kell megnövelni. (Sót-cukrot olajat nem érdemes)





kettőnkre én is 20 deka lisztből készítem, de én egy fél csomag élesztőt kb fél deci cukros tejben felfuttatok.
ha szép nagyra feljött, akkor keverem össze a liszttel, 1 kávéskanál sóval, pár kanál olajjal, ha kell még langyosvízzel. jól gyúrható könnyű lesz a tészta. és egy kis fűszert is gyúrok bele (oregano, bazsalikom, vagy fűsz. keverék. fél óra kelesztés, utána átgyúrom, és sütőpapíros tepsibe nyújtom. a papírt is lekenem vékonyan olajjal. erre a pizzaszósz, a feltét, sok reszelt sajt és kb 25 perc a sütőben. egy közepes tepsi lesz a 20 deka lisztből, ketten bőven jól lakunk vele. alul ropogós, felül paplanosan puha a pizza.Mi így szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!