Hogy kéne megtanulnom főzni?
Nagyon ajánlom neked, hogy nézd a TV-ben Jamie Olivert meg Nigella Lawson-t, nagyon klassz dolgokat lehet tanulni tőlük!:)
Sok sikert!:)
Nézd a tvpaprikát. :)
Mondjuk ez most hülyén hangzik, de amúgy tényleg vannak benne olyan műsorok, amiben alaposan elmondanak egyszerű recepteket is.
Meg a neten is vannak használható receptek.
Innentől meg csak merni kell... :)
Azon kívül vedd meg Horváth Ilona szakácskönyvét, a legapróbb praktika is benne van.
No meg a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás....
Az ifjúság kedvence a "főzniakarok.hu". videós, részletes,
kimondottan kezdőknek ajánlott.
Szerintem meg nincs olyan könyv amiből meg lehetne tanulni! Ott az internet, ha akarsz valami receptet akkor megtalálod rajta...
Én úgy tanultam meg főzni, hogy ki kellett dobni pár kajámat, mire ehetőt főztem :D
Összeköltöztünk a párommal, és muszáj volt valamit enni, ezért néztem a neten recepteket, és belevágtam...
Volt ami elsőre is sikerült, volt ami nem!
Javaslom, hogy kezdj, egy tyúkhús-levessel, de olyan receptet keress hozzá, ami nagyon részletesen leírja a teendőket!! Nem túl babrás, és ha lehabozod, nem kevered, hideg vízben teszed fel, szinte nem is lehet elrontani! Nagy sikerélmény lesz! :)
Levessel kezdj szerintem, ilyen nagyobb falattal, mint babgulyás..:D tudom nehéznek tűnik, de mire elolvasod a receptet rájössz, hogy csak odateszed és lényegében kész is!
Utána jöjjenek mondjuk a főzelékek, azok is nagyon egyszerűek.. mondjuk fasírttal... nagyon nehéz elrontani...
Ezek után, ha mind ezt meg tudtad csinálni, akkor azt főzhetsz amit csak szeretnél, mert ügyi vagy, és úgy is sikerül!
Főzni meg én se tudok, sőt még nagymamám se, mert nem tud ő se mindent!!! Próbálkozni kell, és sikerülni fog! Legfeljebb, ha valamit nem tudsz vagy nem értesz felhívod anyudat, vagy mamádat és elmondják a dolgokat! Én is mamát zaklattam egy időben! :)
5ös vagyok, valahol el kell kezdeni! :) A páromnak először mikor főztem, nagyon vagány akartam lenni... és tárkonyos ragulevest akartam főzni... ami egyébként nagyon jó lett, kivéve, hogy bors helyett őrölt kömény került bele, nem is kevés....
Barátnőmmel laktam és neki így nézett ki a sorrend, hogy Só, Piros paprika, és őrölt kömény.. :D ÉNón azt hittem bors.. na nem baj azért megettük :D Igaz még ma is emlegeti :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!