Lejárt a tojás szav. Ideje 10. 02-án. Öt darab mardt szerintetek holnap még elkészíthetem rántottának vagy inkább dobjam már ki?
Nehogy kidobd! Valószínűleg semmi baja sincs.
Egyenként, külön pohár/tálka fölött törd fel - én amúgy is így szoktam, mert néhányszor vettünk már egy-egy zápot is. Ha nem záp, mehet a rántottába. Jó étvégyat hozzá!
Az élelmiszerek szavatossági idejét jó nagy biztonsági rátartással szokták meghatározni, számításba veszik a legszélsőségesebb körülményeket is (pl. nincs hűtőben tartva, nyári időszak, nyersen akarod felhasználni, stb.)...
Ha a vásárlás óta hűtőben tároltad a tojásokat és amúgy is alaposan átsütöd, semmi bajod nem lesz tőle!... :D
Engem az érdekelne, hogy miért lett az első néhány - egyébként tökéletes - hozzászólás lepontozva? A tojás - és minden más élelmiszer szavatossági idejét rátartással határozzák meg.
Bár az is előfordul, hogy már szav. időn belül megromlik valami (pl. savanyú tej), ez nem ok arra, hogy a tojásokat kidobd 1 nappal a lejárat után. A tojásnál is nyilvánvalóan megállapítható, hogy jó-e ( vagy büdös,vagy nem). Egyenként, tálba kell feltörni és ha átmegy a vizsgán, mehet a rántottába. Azért fontos, hogy külön legyenek feltörve, mert így, ha mondjuk a 4. záp, nem kell az előző hármat is kidobni.
Egyébként nem egyszer forult velünk elő, hogy szav.időn belül záptojásra leltünk. Ilyen alapon senki ne egyen tojást???
Szerintem nyugodtan készítsd el, semmi bajotok nem lehet tőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!