Azt irják az UNIVER-nél, hogy a majonézük laktózmentes. Az összetevőinél mégis látom, hogy tejsavat tartalmaz. Az nem laktóz?
Nem olyan nincs h antilaktóz. A laktózmentes termékekhez olyan anyagot tesznek, ami egyszerű cukorrá bontja a tejcukrot, mint mondjuk a szőlő cukor v. répa cukor, amit egy laktóz intoleráns is gond nélkül megemészt. Ennek az anyagnak a neve laktóz bontó enzim, aminek hiányos termelődése miatt alakul ki az intolerancia. Mindössze tehát annyi történik, hogy amit a szervezeted nem termel meg, azt beleteszik pl. a dobozos tejbe.
A wikipédiából pedig ezt tudhatjuk meg : "A tejsav (más néven 2-hidroxipropánsav, laktát vagy E270, INN: Lactic acid) egy szerves sav, mely számos biokémiai folyamatban játszik szerepet.
Bár a név hasonló, a laktátoknak semmi köze sincs a laktózhoz, ami a tejben található cukor, így tejérzékeny vagy laktóz-intoleranciában szenvedő emberek is fogyaszthatják."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!