Nagyi-féle receptben mit jelent az, hogy gőzön felfőzzük? (süteménybe való krémről van szó)
Figyelt kérdés
2013. máj. 15. 17:59
1/2 anonim válasza:
Vízgőz fölött történik az említett művelet. Így szoktak például tojásfehérje habot készíteni vagy krémeket sűríteni.
2/2 anonim válasza:
A krémhez valókat egy olyan tálba teszed, ami birja a meleget.
Egy akkora lábast, amire rá tudod tenni a tálat félig töltesz vizzel, felforralod. Amikor forr a viz, kicsit lecsavarod a lángot, a lábasra teszed a tálat - ne érjeln az alja a vizbe! - és kevetgetve fözöd sürüre a krémet. Igy a tálat csak a vizgöz melegiti, nem tud leégni és sokkal könnyebb lesz a krém. Vigyázz, hogy a göz ne égessen meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!