Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Adnátok tippeket vacsorához?

Adnátok tippeket vacsorához?

Figyelt kérdés
Semmi különlegesre nem kell gondolni, csak sokszor szendvicset eszünk, és szeretnék vmi új tippeket. Valamit ami nem olyan tömős, meg drága. Köszi:)

2013. máj. 15. 10:13
 1/9 anonim ***** válasza:
64%

Tojásrántotta, tükörtojás

Virsli

Bundáskenyér

Gyömülcssaláta

Tejberizs, tejbegríz

Lángos

2013. máj. 15. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Szalmakrumplit megsütöd és elteríted a tányér egyik felében.

Májat lisztbe forgatod, hirtelen kisütöd, elteríted a tányér másik felén

A maradék lisztben szálára vágott vöröshagymát megforgatsz, azt is piros-ropogósra sütöd, és a krumplit, májat beborítod vele. Sóval-borssal-törtpaprikával megszórva, egy kis salátával asztalra teszed.

Percek alatt kész meleg vacsi és még fincsi is!

2013. máj. 15. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

2-es vagyok!

Ha sertésmáj, akkor azt csíkokra vágom, és úgy forgatom lisztbe!

2013. máj. 15. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Répafasírt tartárral: Sárgarépát és trapistasajtot lereszeljük, egész tojást adunk hozzá, annyi zsemlemorzsát, hogy formászható legyen, fűszerezzük, gombócokat formázunk és forró olajban kisütjük.


Tonhalfasírt: 1 tonhalkonzerv, 50 g liszt, egy nagyobb fej lilahagyma lereszelve, petrezselyem apróra vágva, só bors. Ezeket összekeverjük és olajban megsütjük a diónyi nagyságú gombócokat.


10 perc alatt elkészül mindkettő.

2013. máj. 15. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
87%

tojásos lecsó virslivel

bundáskenyér fokhagymával, reszelt sajttal

rizottók reszelt sajttal

sütőben sült krumpli sajtmártással

gyümölcssaláta magvakkal, túróval

körözöttel töltött paprika, paradicsom

mozzarellás sajtsaláta paradicsommal, bazsalikommal ízesítve

paradicsomleves csipetkével

tojásleves

zöldségkrémlevesek fokhagymás kenyérkockával

spenótfőzelék tükörtojással

natur szelet paradicsommártással

gyümölcsmártás pirititt grízzel

mákostészta, grízestészta

rizsfelfújt

pudingok kekszel

vajaspiritos lekvárral

2013. máj. 15. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Házi készítésű pizza. A családom hetente két este azt kéri:

Pizzatészta

Hozzávalók:

• Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz

• 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)

• 1 dl tej,

• 1 kávéskanál cukor,

• 2 dkg élesztő,

• 40 dkg finomliszt,

• 1 kávéskanál só,

• 4 evőkanál olaj,

• 1 dl langyos víz

• liszt a formázáshoz,

• olaj a kenéshez

Elkészítés:



1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beleszórjukk az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).


2. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és lefedett műanyag dobozban hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).


3. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.


4. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.

2013. máj. 15. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

2-es vagyok!

Mi a baj az általan feltett vacsival, hogy ennyire le lett pontozva?

Szerintem legalább annyira egyszerű és annyira olcsó van, mint akármelyik másik, amiket írtatok?

Vagy aki lepontozott, annak szúrja a szemét, hogy egyáltalán még mindig itt vagyok, és válaszolgatok?

2013. máj. 15. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

vajas/lekváros/egyebes kenyér: avokádókrém, gombakrém, tojáskrém, stb.

töltött sajttekercsek, sonkatekercsek

házi kakaós csiga, túrós batyu és egyéb péksütemények

saláta - délután össze lehet dobni, jó is, ha érik neki pl. paradicsomos-mozarellás saláta olívával, pirítóssal, 4 sajtos saláta, svéd gombasaláta akármi...

palacsinta, akár sósan töltve: hideg palacsintába sajtot, felvágottat, akármit, 1 percre a mikróba.

kaszinótojás, rántotta, tükörtojás, omlett - esetleg gombásan, szalonnásan, stb.

főtt virsli, sajttal töltött sült virsli

műzli, tejbegríz, tejberizs

2013. máj. 15. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!! :)))
2013. máj. 16. 21:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!