Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit fözzek holnap? Húsos...

Mit fözzek holnap? Húsos ételt szeretnék.

Figyelt kérdés
de nem darált húst
2009. okt. 1. 18:05
 1/10 igabcsy ***** válasza:
100%

óvári sertésszelet

cigánypecsenye

marhapörkölt

Dubarry-szelet

gyros


Hirtelen ezek jutottak az eszembe. Most bármelyiket meg tudnám enni. :-)

2009. okt. 1. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Lecsós szelet+röszti

Sült csirkecomb+bpuüré

Tejfölös-gombás csirkemell+rizs

Vadas marha+teszta

HMMMM... :D

2009. okt. 1. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
rántott húsXDnekem ez ugrik be a húsról
2009. okt. 1. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Gombás-sajtos rakott hús

[link]

Nekem ez a kedvencem!

2009. okt. 1. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
100%
hagymás rostélyos
2009. okt. 1. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
majorannás sertésragut
2009. okt. 1. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Hogy kell csinálni a majorannás sertésragut?
2009. okt. 1. 22:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Majoránnás sertésragu (ahogy én készítem)


1 kg sertéslapocka, vagy sertéscomb

1 nagydoboz tejföl

30 dkg gomba

1 zacskó mirelit zöldségkeverék, én a mexikói mixre esküszöm, (vagy ha nincs olyan, akkor kukorica konzerv, meg zöldbab.)

Két fej hagyma

Sajt

Bors

Majoránna

Fokhagymakrém


A hagymát felkockázom, kevés olajon üvegesre pirítom. A húst megtisztítom, megmosom, csíkokra vágom. A gombát előkészítem. A hagymához hozzáadom a húst, és magas lángon gyors kevergetéssel addig pirítom, míg szürke nem lesz. (ez azért jó, mert így a vitaminokat, és az ízeket magába zárja, és finomabb, puhább lesz a hús). Mikor már látom, hogy jó, kicsit lejjebb veszem a lángot, hozzá adom ízlés szerint a fokhagymakrémet, borsot, sót, majoránnát. jól elkeverem, majd fedő alatt puhára párolom. Mikor már majdnem puha a húsi hozzá adom a tisztított, felkockázott gombát (vagy lehet konzerv is, ez esetben a levével együtt rakd hozzá). Amikor már megpuhult a gomba is meg a hús is, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Lisztszórással lisztet adok hozzá, hogy sűrű mártás jellege legyen a szaftnak, majd mikor beállítottam így a sűrűségét hozzáadom a tejfölt. Ha mirelit is lesz benne, akkor én ez után szoktam beletenni, nem sokat kell főzni, kb. 10-15 percig. (a végén tehetsz még hozzá kb. egy evőkanálnyi pirospaprikát, hogy szép színe legyen). Amikor elzártad akkor csak belekevered a kukoricát, azt már nem kell főzni. De vigyázni kell, mert a konzerv kukorica leve édes, azzal elronthatod az egészet. Úgyhogy a levét le kell önteni előtte!

Köretnek spagettit, makarónit, rizst lehet adni hozzá. Mindegyikkel fini.

Sajt a tetejére.

Jó étvágyat!


(a párom nagyon szereti)

2009. okt. 2. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

01:11-es vagyok

Szeretném megkérdezni, hogy megfőzted-e, és ha igen, ízlett?

2009. okt. 3. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon finom volt.Köszi a receptet.
2009. okt. 3. 17:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!