Mit fözzek holnap? Húsos ételt szeretnék.
óvári sertésszelet
cigánypecsenye
marhapörkölt
Dubarry-szelet
gyros
Hirtelen ezek jutottak az eszembe. Most bármelyiket meg tudnám enni. :-)
Lecsós szelet+röszti
Sült csirkecomb+bpuüré
Tejfölös-gombás csirkemell+rizs
Vadas marha+teszta
HMMMM... :D
Majoránnás sertésragu (ahogy én készítem)
1 kg sertéslapocka, vagy sertéscomb
1 nagydoboz tejföl
30 dkg gomba
1 zacskó mirelit zöldségkeverék, én a mexikói mixre esküszöm, (vagy ha nincs olyan, akkor kukorica konzerv, meg zöldbab.)
Két fej hagyma
Sajt
Só
Bors
Majoránna
Fokhagymakrém
A hagymát felkockázom, kevés olajon üvegesre pirítom. A húst megtisztítom, megmosom, csíkokra vágom. A gombát előkészítem. A hagymához hozzáadom a húst, és magas lángon gyors kevergetéssel addig pirítom, míg szürke nem lesz. (ez azért jó, mert így a vitaminokat, és az ízeket magába zárja, és finomabb, puhább lesz a hús). Mikor már látom, hogy jó, kicsit lejjebb veszem a lángot, hozzá adom ízlés szerint a fokhagymakrémet, borsot, sót, majoránnát. jól elkeverem, majd fedő alatt puhára párolom. Mikor már majdnem puha a húsi hozzá adom a tisztított, felkockázott gombát (vagy lehet konzerv is, ez esetben a levével együtt rakd hozzá). Amikor már megpuhult a gomba is meg a hús is, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Lisztszórással lisztet adok hozzá, hogy sűrű mártás jellege legyen a szaftnak, majd mikor beállítottam így a sűrűségét hozzáadom a tejfölt. Ha mirelit is lesz benne, akkor én ez után szoktam beletenni, nem sokat kell főzni, kb. 10-15 percig. (a végén tehetsz még hozzá kb. egy evőkanálnyi pirospaprikát, hogy szép színe legyen). Amikor elzártad akkor csak belekevered a kukoricát, azt már nem kell főzni. De vigyázni kell, mert a konzerv kukorica leve édes, azzal elronthatod az egészet. Úgyhogy a levét le kell önteni előtte!
Köretnek spagettit, makarónit, rizst lehet adni hozzá. Mindegyikkel fini.
Sajt a tetejére.
Jó étvágyat!
(a párom nagyon szereti)
01:11-es vagyok
Szeretném megkérdezni, hogy megfőzted-e, és ha igen, ízlett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!