Cukkinibol milyen etelt lehet kesziteni?
Rántva:
Felszeled, besózod, panírozod és kirántod. Körettel, ubi-salival tökéletes. Én mondjuk nem karikára szelem, hanem előszor kb. másfél cm-es hosszú lapokra, és utána még keresztbe, hogy kb. olyan téglalap-alakú darabokat kapjak. Gyorsabb panírozni! :)))
Más:
kockára vágod, szálára szeletelt vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelsz, beledobod a felkockázott cukkinit, só, bors, esetleg valami sülthús fűszerkeverék, (volt amikor szerecsendióval szórtam meg) födő alatt puhára párolod, majd földőt leszeded és zsírjára sütöd.
Köretnek készíthetsz hozzá párolt rizst, rizi-bizit. Máskor a kockára darabolt sült-krumplit kavartam bele, mint a brassóinál.
Ha akarod, akkor nem köret, hanem ráütsz 1-2 tojást, és kész cukkinis rántottád!
Nekem ezeken kívűl kedvencem a töltött cukkini:)
Ahogy én szoktam kettévágom,nem hámozom meg,besózom, és kivágom a belsejét majd kockákra vágom. Kolbászt félkarikákra,gombát apró kockákra,fokhagymát zúzva.
Forró olajra dobod a fokhagymát,rá a gombát,fűszerezed,majd jöhet rá a cukkini és a kolbász.
Mikor már minden megpirult,megpuhult, kanállal visszatöltöd a keveréket a cukkini hajókba,rá bőven reszelt sajt és sütőbe 20-25 perc alatt készre sütöd.
Nagyon fincsi :D Én rizzsel tálalom.
Krumplit, répát, paradicsomot, hagymát, es persze a cukkinit felszeletelem , tepsibe teszem, fuszerezem, teszek rá valamilyen húst (en csirkecombot szoktam ) , azt is megfűszerezem, kis vizet teszek alá , alufoliaval beborítom, es mehet a sütőbe. Ha meg sült , elveszem a foliát és 240 fokon, pár perc alatt megpirítom a tetejét.
Szerintem nagyon fincsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!