Mekkora nagyságú piskóta lap jön ki akkor ha 1 tojást használok fel?
sok tortához (pl Dobos) úgy kell csinálni a piskótát, hogy nem egybesütöd, hanem egyenként kikened a lapokat. Csinálhatod úgy, hogy egyesével kikevered a piskótát.
1 tojás, 25-30 g liszt, 20 g cukor. Vagy egybe kikeversz 3-4 tojásból és azt osztod szét.
Körberajzolsz sütőpapírra egy 22-24 cm-es tortakarikát és szépen elegyengeted rajta a masszát. Ekkora tortakarikánál lesz kb 1 cm-es a lap
A gázsütő sütőlapja: ha 6 tojásból kavartuk a piskótát, és arra a sütőlapra öntöttük, az adott kb. 2-3 cm vastag tésztát, ami pl. a piskóta-tekercshez tökéletes volt.
Ezek szerint, ha azt akarod, hogy kb. 1 cm vastag piskótád legyen azon a sütőlapon sütve szerintem a 4 tojásból kikavarod, ráöntöd. Bár akkor egész biztosan nem kell neki a 20 perc sülés, figyelj oda, mert a 12, max 15 perc alatt szerintem az készen is lesz!
" tojásos gyümölcstortaalap receptem van, egy 26-os kapcsos formában kb 3 centis szép levegős piskóta lesz.
(gyüm.torta formában más, mert ott másképp terül, és pereme is van.) mondjuk én ha ebből három külön lapot akarnék sütni, a másfél adagban kikeverném, és háromfele osztva sütném ki, sütőpapírral bélelt formában.
de hagyományos módon én is egy magas piskótát sütök, és háromfele vágom.
gondolom okod van rá, hogy laponként akarod sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!