Vettetek már az idén újkrumplit? Hogy készítettétek el?
Figyelt kérdés
2013. máj. 5. 22:02
1/7 anonim válasza:
Milyen újkrumplit?Mikor termett volna?Nemrég még hó volt.
2/7 lencsefőzelék válasza:
Már láttam én is. Az egyik helyen 600, egy másikon 1100 Ft volt kilója. Akkor már inkább édesburgonya, abból is van hazai, és árban is ott van 800-900 Ft körül.
3/7 anonim válasza:
Nálunk szombaton már tele volt vele a piac! Még nem vettem.
4/7 anonim válasza:
Én is láttam már a dél-alföldön, de az árát nem mertem megnézni! Gondolom 600-800 körül biztosan van.
5/7 anonim válasza:
Ezeknek köze nincs a valódi újkrumplihoz. nemrég olvastam, hogy "fojtott" krumplinak nevezik, a nyári krumplit földbe
elvermelik, sok szalmával és egyebekkel betakarva, majd ilyenkor elővéve valóban olyan újkrumpli hatása van, még a héja is rongyos .
Nálunk is van a piacon, a jó ég a megmondhatója, hogy valójában új, vagy fojtott, de az ára 800-900 ft.
Én még nem vettem, de amíg 250-200 alá nem megy nem is fogok.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 6. 20:04
7/7 anonim válasza:
Olyankor szoktam áttérni az ókrumpliról az újkrumplira, amikor az öregnek a minősége már olyan, hogy kb. a felét már pucoláskor eldobom. Ugyanis akkor az ára már egy kilóra átszámolva a duplája. Amennyiben ez így akkor már több, mint az újkrumpli ára, attól kezdve csak újkrumplit veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!